fbpx
20 °C Argos, GR
30 Σεπτεμβρίου 2023

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου

Είσαι πάνω από 18 ετών;

Έχεις μια χρυσή ευκαιρία για  να αποκτήσεις

Απολυτήριο Γυμνασίου σε δύο χρόνια!

Χωρίς εξετάσεις!!

Με

 • δωρεάν απογευματινή φοίτηση
 • ενδιαφέροντα μαθήματα για ενήλικες
 • συμβουλευτικές υπηρεσίες

ενδιαφέρουσες επισκέψεις & ξεναγήσεις

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Ναυπλίου είναι Δημόσιο Σχολείο που λειτουργείτο απόγευμα στο Ναύπλιο και στο Κρανίδι (Παράρτημα), απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών (απόφοιτους Δημοτικού Σχολείου ή  όσους δεν έχουν ολοκληρώσει το Γυμνάσιο) και παρέχει απολυτήριο Γυμνασίου δωρεάν, μετά από διετή φοίτηση. Οι απόφοιτοι μπορούν κατόπιν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Λύκειο, καθώς και στο Πανεπιστήμιο εάν το επιθυμούν. Το ΣΔΕ Ναυπλίου στεγάζεται στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου (παραλιακή Ναυπλίου-Ν. Κίου, κοντά στο κολυμβητήριο) και το Παράρτημά μας στο Γυμνάσιο Κρανιδίου.

Οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει και συνεχίζονται όλο τον Σεπτέμβριο (18.00–20.00), εφόσον θα υπάρχουν θέσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στα τηλέφωνα: 27520-99484, 6932195701, 6946544126, στο email: [email protected] και στο fb: Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου .

Για όσους είναι διστακτικοί ως προς την εγγραφή τους ή θεωρούν πως στην ηλικία τους δεν υπάρχει πια περιθώριο για εκπαίδευση, απαντάμε πως όλοι, ανεξαιρέτως ηλικίας, έχουμε δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση η οποία θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα.

Η φιλοσοφία του ΣΔΕ αποβλέπει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης, με στόχο τη συνολική ανάπτυξη των εκπαιδευομένων, την πληρέστερη συμμετοχή τους στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι, καθώς και την αποτελεσματικότερη ένταξή τους στο χώρο της εργασίας.

Η εκπαίδευση στο ΣΔΕ αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους εκπαιδευόμενους εφόσον οργανώνεται γύρω από ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο διαμορφώνεται με βάση την κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εκπαιδευόμενοι σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις εμπειρίες τους, με στόχο την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά και την κατάκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων (μαθαίνω πώς να μαθαίνω, συνεργασία, επικοινωνία, κλπ.).

Τα μαθήματα που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος είναι τα εξής:

 1. Ελληνική Γλώσσα
 2. Μαθηματικά
 3. Πληροφορική
 4. Αγγλικά
 5. Κοινωνική Εκπαίδευση
 6. Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
 7. Πολιτισμική-Αισθητική Αγωγή
 8. Στοιχεία Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών

Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να διεκπεραιώσουν μια ερευνητική-διαθεματική εργασία (project), συνεργαζόμενοι σε ομάδες πάνω σε θέματα που τους ενδιαφέρουν και επιλέγονται συλλογικά.

Τέλος, με τη βοήθεια Συμβούλου Ψυχολόγου και Συμβούλου Σταδιοδρομίας οι εκπαιδευόμενοι υποστηρίζονται και προετοιμάζονται για μια καλύτερη επαφή με τον κόσμο της εργασίας, της οικογένειας και της κοινωνίας γενικότερα.

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται, επίσης εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις κλπ. καθώς και ομιλίες από ειδικούς πάνω σε θέματα που ενδιαφέρουν τους εκπαιδευόμενους του σχολείου μας.

Περισσότερα Άρθρα

ΜέΡΑ25: «Αντισυστημικός» νεκροθάφτης της υγείας του λαού

Ένα παράδειγμα του τι σημαίνει για τον λαό η «ρεαλιστική ανυπακοή» του ΜέΡΑ25, είναι και οι θέσεις του για την Υγεία. Σταχυολογώντας από την επίσημη ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, διαβάζει κανείς διάφορες προτάσεις …ρήξης. Τόσο …ρηξικέλευθες, που είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να τις υιοθετούν ή να έχουν πανομοιότυπες η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. […]

Την Ημέρα της Γυναίκας, 7 γυναίκες από το Ανάπλι εμπρός! προστέθηκαν στο ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά στην παράταξη μας Όραμα δημιουργίας τις 7 γυναίκες από το Aνάπλι Eμπρός. Τις ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν.  Καλή επιτυχία και καλό αγώνα !!! Το Ανάπλι εμπρός! ανακοίνωσε εχθές 8 Μαρτίου τις πρώτες γυναίκες στο συνδυασμό συνεργασίας του με το “Όραμα Δημιουργίας” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Ορφανό. Διότι […]