19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Οι επισκέψεις μας  στις Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου επιβεβαίωσαν την τραγική κατάσταση του Ε.Σ.Υ. στην Αργολίδα»

Στις 6 και 7 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς επισκέφτηκε διαδοχικά τις Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου μαζί με κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας και τους συνυποψήφιους βουλευτές.

«Οι επισκέψεις μας στις Νοσηλευτικές Μονάδες επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δομές υγείας του Νομού μας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και την ανασφάλεια των πολιτών.

Ειδικότερα, το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με το ακτινολογικό τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ραντεβού του ακτινολογικού τμήματος (μαστογραφίες άνω των 100 ραντεβού, αξονικές, υπερηχογραφήματα) και τη μη κάλυψη των αναγκών των Νοσηλευτικών Μονάδων τις ημέρες που δεν εφημερεύουν.

Η λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους δεν μπορεί να στηρίζεται σε 2 μόνιμους ακτινολόγους οι οποίοι παρόλα αυτά προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να καλύψουν τις ανάγκες των τακτικών και έκτακτων περιστατικών.

Επίσης, στις 2 Νοσηλευτικές Μονάδες η κάλυψη των εφημεριών από παιδιάτρους δεν ανταποκρίνεται στις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής εφημεριακή κάλυψη από παιδιάτρους και να προκαλούνται προβλήματα και στην λειτουργία των μαιευτικών τμημάτων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει άμεσα να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης ακτινολόγων και παιδιάτρων προκειμένου να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών.

Επίσης, πρέπει να εξασφαλιστούν εργασιακά οι συμβασιούχοι (επικουρικοί, ΣΟΧ) που εργάζονται στις δομές υγείας της Αργολίδας για να σταματήσει επιτέλους η εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν.

Παράλληλα, είναι άμεση ανάγκη να ικανοποιηθεί το αίτημα των νοσηλευτών για ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Η Νέα Δημοκρατία τα 4 χρόνια που κυβέρνησε αυτό που κατάφερε ήταν να υποβαθμίσει το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας και να δημιουργήσει ανασφάλεια στο υγειονομικό προσωπικό και τους ασθενείς.

Η Αργολίδα και ολόκληρη η χώρα χρειάζονται ένα Ε.Σ.Υ. ισχυρό και ικανό να καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών σε όλη την Επικράτεια χωρίς ελλείψεις και δυσλειτουργίες.»

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου και ποιοι εξαιρούνται

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους ενημέρωσαν για το ποιοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου και ποιοι εξαιρούνται από αυτήν. Τον λόγο πήρε αρχικά η […]

“Σφαγή” για μια θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σύμφωνα με τον νέο νόμο που θα περάσει η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντί για 51 περιφερειακούς συμβούλους που έχει τώρα, θα έχει 31. Αυτό σημαίνει αυτόματα μείωση στην Αργολίδα, καθώς αντί για οκτώ περιφερειακούς συμβούλους που εκλέγονται τώρα θα εκλέγονται πέντε. Έτσι θα μειωθεί και το ψηφοδέλτιο του κάθε υποψήφιου […]