fbpx
17 °C Argos, GR
28 Νοεμβρίου 2023

Δημήτρης Καμπουράκης: Ποια είναι η πραγματική αλαζονεία

Όταν οι Συριζαίοι ρωτούνται για τα πεπραγμένα τους στην «περήφανη» διαπραγμάτευση και στο ανεκδιήγητο δημοψήφισμα, απαντούν «μα αυτά κρίθηκαν στις δεύτερες εκλογές του 2015». Όταν τους ρωτάμε για τη φορολαίλαπα της περιόδου 2015-19, ξαναλένε «μα κι αυτά κρίθηκαν στις εκλογές του 2019». Όταν όμως σήμερα συνεχίζουν να μιλούν στα πάνελ για μια Ελλάδα οικονομικά κατεστραμμένη και κοινωνικά κατεδαφισμένη, έτσι και τολμήσει κανένας Νεοδημοκράτης να επικαλεστεί το σαρωτικό αποτέλεσμα του προηγούμενου μήνα, απαντούν οργισμένοι. «Πάλι για τις είκοσι μονάδες θα μου πεις; Τόση αλαζονεία πια;»

Ο αιώνιος Σύριζα που όλοι αγαπήσαμε. Τα δικά του, δικά του, και τα δικά μας, δικά του. Κατά την πεποίθησή του, οι εκλογές δεν αποτελούν ένα αντικειμενικό και τελεσίδικο γεγονός, που τοποθετεί την κάθε πολιτική δύναμη στον πάγκο που της αρμόζει. Τουναντίον, είναι ένα συμβάν απολύτως σχετικό που επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών. Όπως το νερό που αυτόματα παίρνει το σχήμα του δοχείου στο οποίο μπαίνει, έτσι και οι εκλογές επενδύονται με το νόημα που βολεύει τον Σύριζα.

Όταν τις κερδίζει ο Σύριζα είναι η απόλυτη απόδειξη της κυρίαρχης λαϊκής βούλησης. Τότε ο περήφανος λαός δείχνει την πλέρια εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση που επιλέγει. Όταν ο Σύριζα χάσει τις εκλογές, είναι ένα σχετικά επουσιώδες γεγονός, προσωρινό, ιστορικά κατακριτέο, απόδειξη είτε της κυριαρχίας των αντιλαϊκών μηχανισμών, είτε της λαϊκής ηλιθιότητας. Όταν τις κερδίζει η ΝΔ είναι ο προθάλαμος της ακραίας δεξιάς αλαζονείας και του ελληνικού ορμπανισμού και επ’ ουδενί δεν αποτελούν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα παλιότερα κρίματα του νικητή. Όταν τις κερδίσει ο Σύριζα, αυτομάτως οι εκλογές αποκαθάρουν το κόμμα από λάθη, αστοχίες, παραλείψεις, καταδίκες και όλα ξεκινούν από το μηδέν.

Παράλογο; Γελοίο; Σύμφωνοι, αλλά να σας πω κάτι; Εγώ ήδη παρατηρώ πλείστα όσα στελέχη της ΝΔ να μην τολμούν να αναφερθούν καν στο αποτέλεσμα του περασμένου μήνα. Και να το κάνουν όχι διότι ο Μητσοτάκης τους είπε να κρατούν χαμηλούς τόνους, αλλά διότι φοβούνται μήπως οι Συριζαίοι που έχουν απέναντι, τους κατηγορήσουν για αλαζονεία. Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι σύμπλεγμα κατωτερότητας που παραπέμπει στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, τότε που η αριστερά είχε την απόλυτη ιδεολογική ηγεμονία και η δεξιά όλη την σκληρή μετεμφυλιακή νοοτροπία.

Πάνε αυτά πατριώτες, συνέλθετε. Το Κέντρο βρίσκεται πια στην ΝΔ, όχι στο αντιδεξιό μέτωπο. Και η αλαζονεία δεν είναι πλέον χαρακτηριστικό της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, αλλά της λαϊκίστικης αριστεράς. Οπότε μην κομπλάρετε κάθε φορά που οι Συριζαίοι «σβήνουν» κυριολεκτικά το αποτέλεσμα του Μαΐου λες και δεν υπήρξε ποτέ. Αλαζονεία δεν είναι να έχεις κερδίσει με είκοσι μονάδες και να το λες, αλαζονεία είναι να έχεις χάσει με είκοσι μονάδες και αντί να κατεβάζεις τα αυτιά νικημένος, να συμπεριφέρεσαι λες και οι Έλληνες έχουν τέσσερα χρόνια να βρεθούν μπροστά σε κάλπη.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΒΡΗΛΟΣ: ‘’ Όποιος ζητάει την ευθύνη διακυβέρνησης δεν επιτρέπεται να κρύβεται κύριε Αναγνωσταρά.’’

Απολογηθείτε στους δημότες κύριε Αναγνωσταρά γιατί αφήσατε το δήμο της πρωτεύουσας του νομού χωρίς ούτε μία ασφαλή παιδική χαρά. Όλες ήταν επικίνδυνες και αναγκαστήκαμε να τις ξηλώσουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Εμείς σε πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς καταφέραμε να φτιάξουμε 9 παιδικές χαρές και να δημοπρατήσουμε (σύντομα ξεκινάνε) άλλες 16. Εξασφαλίζοντας πάνω από […]

Στην τελική ευθεία οι Πανελλαδικές – Ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά

Το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων μαθημάτων προσανατολισμού και ειδικότητας, καθώς επίσης και τη λήξη εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια και τη λήξη μαθημάτων για νηπιαγωγεία και δημοτικά, σηματοδοτεί η εβδομάδα που έρχεται. Ειδικότερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, η αυριανή ημέρα, Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, είναι η τελευταία ημέρα εξετάσεων. Θα εξεταστούν στην Ιστορία (Ομάδα […]