18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ανδριανός για την επέτειο της μαρτυρικής εκτέλεσης 88 Ελλήνων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944 στις Λίμνες: «Οι 88 εκτελεσθέντες στις Λίμνες υπογραμμίζουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την αξία, αλλά και το τίμημα της ελευθερίας»

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρέστη στη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση επ’ αφορμή της επετείου της μαρτυρικής εκτέλεσης 88 Ελλήνων πατριωτών στις Λίμνες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

«Τιμούμε και φέτος τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Μάιο του 1944, μια από τις πιο μελανές, τις πιο απάνθρωπες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας.

Ογδόντα οκτώ μάρτυρες, από παιδιά έξι χρονών μέχρι υπερήλικες έχασαν τη ζωή τους άδικα και αναίτια, υπογραμμίζοντας σε όλους μας έκτοτε με τον πλέον εμφατικό τρόπο την αξία, αλλά και το τίμημα της ελευθερίας.

Ιδιαίτερα σε συγκυρίες όπως η τρέχουσα, με την πατρίδα μας να βρίσκεται ανάμεσα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, επέτειοι όπως αυτή υπογραμμίζουν ότι πέρα και πάνω από τις επιμέρους διαφορές μας, οφείλουμε να ενώνουμε δυνάμεις μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά, οφείλουμε με ειλικρίνεια, αλληλοσεβασμό και πατριωτικό αίσθημα να συνθέτουμε ένα κοινό και συγκεκριμένο όραμα για την Ελλάδα του αύριο και να το υπηρετούμε καθένας και καθεμιά από τη θέση του και με τις δυνάμεις του με δέσμευση και ευσυνειδησία.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι Λίμνες, που ύστερα από τη δική μας κοινή προσπάθεια εντάχθηκαν στον κατάλογο των μαρτυρικών χωριών και πόλεων είναι ταυτόχρονα γνώμονας συλλογικής δράσης και ευθύνης, αλλά και αφορμή σκέψης και αναστοχασμού για την αξία της ελευθερίας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας, για το χρέος της υπεράσπισης της πατρίδας έναντι κάθε επιβουλέα, για τη διαφύλαξη όλων εκείνων που κερδήθηκαν με θυσίες και αίμα, και που συχνά σήμερα τα θεωρούμε – λανθασμένα – ως αυτονόητα.

Ας είναι αιώνια η μνήμη των πατριωτών που με το αίμα τους πότισαν το δένδρο της ελευθερίας του Γένους μας».

 

Περισσότερα Άρθρα

Δήμος Ερμιονίδας / Προς αποφυγή της παραπληροφόρησης των δημοτών

Ανακοίνωση Κύριε Λάμπρου, αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια» με ΑΔΑ: 6ΤΕΗΩΡΡ-ΧΤΝ, η υπ’ αριθ. 44/2022 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας με θέμα «Έγκριση της υπ’ αρ. 23/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής αναφορικά με α. Έγκριση της μελέτης Τ.Ε. 001/04-01-2022 για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Οδοφωτισμού του Δήμου Ερμιονίδας, και β. Διαπίστωση της ανάγκης χρηματοδότησης με δανεισμό για την ενεργειακή […]

Εγκαίνια του Παραρτήματος του Επιμελητηρίου Αργολίδας στην Ερμιονίδα

Ο Πρόεδρος & το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αργολίδας έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στα εγκαίνια του Παραρτήματος του Επιμελητηρίου Αργολίδας στην Ερμιονίδα. Τα εγκαίνια πα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:30 μ.μ. στο Κρανίδι, οδός Μιχαήλ Χάσπαρη 1 Ο Πρόεδρος Δαμούλος Φώτιος