21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

TBEX Europe 2023 Peloponnese: Οργανωμένη και μεθοδική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

”Η ΤBEX Europe 2023, Peloponnese“, κατά την γνώμη μου και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εκδήλωση που έχει γίνει το 2023, σε τουριστικό επίπεδο στη χώρα μας“.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην εκδήλωση που έγινε στην Τρίπολη, για τον απολογισμό και τα αποτελέσματα που είχε για την Πελοπόννησο, το συνέδριο των τουριστικών blogger, που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στην Καλαμάτα.

”Ποτέ μέχρι τώρα – στις τόσες δεκαετίες που η πολιτεία επιμελείται την τουριστική προβολή της πατρίδας μας – δεν έχει υπάρξει μια τόσο οργανωμένη, μεθοδική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εν κατακλείδι, η ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese, έφερε πολύ μεγάλα οφέλη, για την Πελοπόννησο, αλλά και για την πατρίδα μας γενικότερα”, επισήμανε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “η δαπάνη των περίπου 600.000 ευρώ, έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα – και θα συνεχίσει να το κάνει, για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον”.

Ο Παναγιώτης Νίκας, παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες προς τα στελέχη της Περιφέρειας – αιρετά και υπηρεσιακά – που επιμελήθηκαν την διοργάνωση, καθώς και στους φορείς της πολιτείας (ΕΟΤ και υπουργείο Τουρισμού), της αυτοδιοίκησης (3 Περιφέρειες και δήμοι της Πελοποννήσου), του επιχειρηματικού κόσμου που την συνέδραμαν (Επιμελητήρια), αλλά και στους  πάνω από 100 ιδιώτες επαγγελματίες, διαφόρων κλάδων του τουρισμού, που συμμετείχαν σε αυτή.

Όπως τονίστηκε, κατά τον απολογισμό ,από την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, μόνο στη διάρκεια του συνεδρίου, υπήρξαν από τους 360 συνέδρους, πάνω από 7.000 αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με περισσότερα από 170.000 “likes” και με απήχηση σε περισσότερους από 20.000.000 ανθρώπους – με τους αριθμούς αυτούς να αυξάνονται σε καθημερινή βάση, μιας και συνεχίζεται η παραγωγή περιεχομένου, καθώς για τις επόμενες 90 ημέρες τουλάχιστον, αναμένεται να αναρτάται ακόμα περισσότερο υλικό στα ψηφιακά κανάλια. Η διαφημιστική αξία για όλα τα παραπάνω αποτιμάται πάνω από 1.500.000 δολάρια, μέχρι στιγμής.

Ο περιφερειάρχης, τόνισε, ότι η Περιφέρεια συνέβαλε με το 1/3 της δαπάνης, ενώ οι δήμοι, διέθεσαν το δεύτερο 1/3.

Επίσης, έγινε γνωστό, ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, κάλυψαν το τελευταίο 1/3 της δαπάνης.

Συνολικά, το μπάτζετ του συγκεκριμένου πρότζεκτ, έφτασε τις 820.000 ευρώ.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας και η διάχυση αυτής, σ’ όλα τα μέρη της Πελοποννήσου.

Η Περιφέρεια επιθυμεί να στοχεύσει στον θεματικό τουρισμό και για το λόγο αυτό, προχωρά στον εκσυγχρονισμό βασικών υποδομών και στην ανάπτυξη νέων υποδομών.

Ολιγόλεπτες παρεμβάσεις για τα αποτελέσματα του συνεδρίου, έκαναν και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων και συλλογικών οργάνων.

Στην εκδήλωση του απολογισμού, προβλήθηκε μήνυμα του γ.γ. του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, ενώ έπαιξε και οπτικό υλικό απ’ τις δράσεις των συνέδρων.

Όπως επισημάνθηκε, περισσότεροι από 360 travel bloggers, influencers και δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου, προέβαλαν την Πελοπόννησο και την Ελλάδα, με αφορμή αυτό το ταξιδιωτικό συνέδριο και τα δρώμενα που έγιναν απ’ τις 8 έως και τις 14 Μαΐου 2023.

Όλοι αυτοί, μαζί με τους εκπροσώπους των ταξιδιωτικών εταιρειών, βίωσαν τα όσα προσφέρει η Πελοπόννησος, μέσα απ’ τα ταξίδια εξοικείωσης που είχαν.

Το υλικό που συγκέντρωσαν θα αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως και μέσα απ΄ αυτή τη δράση, θα βοηθηθεί η Πελοπόννησος.

Σύμφωνα με όσα είπαν, στην παρουσίαση του απολογισμού, οι υπεύθυνοι του ΤΒΕX Europe 2023, ο πήχης τοποθετήθηκε πολύ ψηλά και τώρα, καλούνται όλα αυτά, να λειτουργήσουν προωθητικά για το καλό της Πελοποννήσου και της χώρας.

Περισσότερα Άρθρα

Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

Τα πιο θερμά συλλυπητήρια στη Βασίλισσα Ελισάβετ, τη βασιλική οικογένεια και τον βρετανικό λαό για την απώλεια του πρίγκιπα Φίλιππου, εκφράζει μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Στην ίδια ανάρτηση, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ο πρίγκιπας Φίλιππος υπηρέτησε με αφοσίωση τη χώρα του για πολλές δεκαετίες. «Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην Βασίλισσα Ελισάβετ, […]