12 °C Argos, GR
3 Μαρτίου 2024

Farmakas Mountain Running στις 4 Ιουνίου

Ανανεώθηκαν οι διαδρομές επί του όρους των βοτάνων, δλδ του Φαρμακά που χωρίζει τη Ζήρεια από το Αρτεμήσιο. Προστέθηκαν νέα μονοπάτια τα οποία αναδεικνύουν το φυσικό κάλλος της ορεινής περιοχής, κατάφυτης από έλατα, και επιβάλλουν… προκλήσεις στους δρομείς του Φαρμακάς Mountain Run της 4ης Ιουνίου.
Το κοινό σημείο εκκίνησης/τερματισμού παραμένει επί της πλατείας του χωριού Πλατάνι (υψόμετρο 473) του δήμου Αργους – Μυκηνών. Γενναία… ανανέωση επιβλήθηκε στον «μεγάλο» αγώνα. Το συνολικό μήκος του ανέρχεται πλέον στα 18850μ.
Οι οργανωτές, στελέχη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου των Απανταχού Πλατανιωτών Αργολίδας, φρόντισαν ώστε η διαδρομή να διαβαίνει από ιστορικά κομβικά σημεία. Ξεχωρίζουν το Χάνι του Βασιλήδημου χώρος ανάπαυσης των ταξιδιωτών από την Αρκαδία προς την πεδινή Βόχα, η Αρχαία οδός Κορίνθου – Κλεωνών – Νεμέας – Πλατανίου – Σκοτεινής με κατάληξη τον «πολύμηλο» Ορχομενό, τα απομεινάρια του Αδριάνειου Υδραγωγείου «μέσο» μεταφοράς νερού από τη λίμνη Στυμφαλία στην Αρχαία Κόρινθο, τα λημέρια των αρχιληστών Λαφαζάνη – Κίτσιου – Δαρδάνη. τα μονοπάτια προσπέλασης των περιβόητων ανταρτών Κουβελάκη ή καπετάν Φαρμακά και Βαζαίου, κοκ.
Βέβαια οι δρομείς προσεγγίζουν ιερά σημεία όπως το εκκλησάκι της Αγίας Αννας και η βυζαντινή μονή της Παναγίας (ίδρυση 1246). Αντιμετωπίζουν συνολική ανάβαση 984μ έως το υψηλότερο σημείο της διαδρομής επί μιάς από τις επτά κορυφές του όρους.
Εκεί στο υψόμετρο των 1372 η θέα προς μεγάλο τμήμα της Αργολιδο – Κορινθίας είναι εκπληκτική! Περιορισμένες παρεμβάσεις δέχθηκε η «μικρή» διαδρομή των 6Κ. Κινείται σε χαμηλότερο υψόμετρο. Συνολική ανάβαση 220μ. Εντός του οικισμού εξελίσσεται η διαδρομή των 1500μ, του αγώνα των παιδιών.
Το πρόγραμμα

• Εκκίνηση 19Κ – ‘Ωρα 09:00 επί της πλατείας του χωριού με χρονικό όριο τις 4ω00

• Εκκίνηση 6Κ – Ώρα 10:00 επί της πλατείας με χρονικό όριο τα 90 λεπτά

• Εκκίνηση 1500μ – Ώρα 11:00 επί της πλατείας

Εγγραφές εδώ: https://bit.ly/farmakas2023 Κόστος: 19Κ = 15 ευρώ, 6Κ = 8 ευρώ, 1500μ δωρεάν.

Παροχές
► ψηφιακή χρονομέτρηση με chίp
► αριθμός δρομέα
► αναμνηστικό μετάλλιο
► τροφοδοσία
► φροντίδα ασφάλειας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα
► άμεση αποστολή e-maίl σε κάθε δρομέα με επίδοση/κατάταξη
► συμμετοχή στο παραδοσιακό γεύμα με το πέρας των αγώνων κάτω από τον ίσκιο των πλατανιών στην πλατεία του χωριού.
Το δρομικό γεγονός πραγματοποιείται εντός του πλαισίου της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (5η Ιουνίου). Στοχεύει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης , την προβολή του σπάνιου φυσικού οικοσυστήματος του όρους των βοτάνων, δλδ του Φαρμακά, στην ανάδειξη της προσπάθειας ανάπτυξης του Αγροτουρισμού στην περιοχή, των τοπικών προϊόντων και του πνεύματος φιλοξενίας που διακρίνει τα μέλη της τοπικής κοινωνίας.
Συν – οργανωτές ανέλαβαν το ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός με την Κοινωφελή Επιχείρηση δήμου Αργους – Μυκηνών και τη συνεργασία της Freeland Adventure Camp εκ Χιλιομοδίου.
Τεχνική υποστήριξη παρέχουν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και ο ΣΔ Κορινθίας «Εφυραίοι Ωκύποδες».
Σας προσκαλούν να προσέλθετε ώστε να ενισχύσετε τη Γιορτή του χωριού, να απολαύσετε το σπάνιο φυσικό τοπίο, το καθαρό οξυγόνο υψομέτρου, το όλο θεραπευτικό κλίμα του Φαρμακά, τα αρώματα της χλωρίδας και κυρίως των βοτάνων του, τη φιλοξενία των ντόπιων, κοκ. Πρόσβαση μέσω Νεμέας και Αηδονιών.

Περισσότερα Άρθρα

Επίσκεψη Φώφης Γεννηματά στο Επιμελητήριο Αργολίδας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 το πρωί, επίσκεψη από την Πρόεδρο  του ΚΙΝΑΛ κα Γεννηματά Φώφη στο Επιμελητήριο Αργολίδας με σκοπό να συζητηθούν θέματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας  του νομού μας. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δαμούλος Φώτιος αφού καλωσόρισε την Πρόεδρο  του ΚΙΝΑΛ κα Γεννηματά Φώφη, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Μετέφερε […]

Συνάντηση Συνεργασίας Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με Δημάρχους περί έναρξης λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων Αρκαδίας

Την Τρίτη 15.02.2022, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσία του Περιφερειάρχη, των Δημάρχων Π.Ε Κορινθίας, Π.Ε. Αργολίδας και μέρους της Π.Ε. Αρκαδίας, εκπροσώπων της Αναδόχου Εταιρείας και Υπηρεσιακών Παραγόντων, έλαβε χώρα σύσκεψη με θέματα συναφή της έναρξης λειτουργίας της ΜΕΑ Αρκαδίας και Σημείου Μεταφόρτωσης Αργολίδας. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, ενημέρωσε περί έναρξης παράδοσης απορριμμάτων στο ΣΜΑ […]