fbpx
22 °C Argos, GR
29 Μαΐου 2023

Ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ για τις οφειλές της Επιχείρησης προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑAΡΜ

Κύριε Δήμαρχε Ναυπλιέων και κύριε Πρόεδρε της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ναυπλίου, είναι γνωστό ότι για τις οικονομικές διαφορές της Δημοτικής Επιχείρησης προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ Άργους-Μυκηνών υπάρχει αμφισβήτηση από την πλευρά μας, όσον αφορά τα οφειλόμενα ποσά και έχουν γίνει προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια, τα οποία και θα αποφασίσουν.

Οι εκκρεμότητες αυτές, εκατομμυρίων Ευρώ, αφορούν τα περασμένα χρόνια και όχι τις τρέχουσες υποχρεώσεις μας για τις οποίες η ΔΕΥΑΝ εισπράττει τα ανάλογα ποσά από τους καταναλωτές Δημότες Ναυπλιέων, μέσω των λογαριασμών που εκδίδει.

Τα ποσά αυτά υποχρεούται να τα καταβάλει στη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑΡΜ για τη λειτουργία της μονάδας του κοινού Βιολογικού, εφόσον τα εισπράττει κανονικά, ώστε να μην δημιουργούνται συνεχώς και νέα χρέη, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία της.

Επειδή δεν υπάρχει ενημέρωση από την πλευρά της Επιχείρησης και αυτό που βλέπουμε είναι, αντί περιστολής δαπανών, να συνεχίζεται η σπατάλη, με συνεχείς απευθείας αναθέσεις, ενώ παραμένουν άγνωστα τα ποσά και οι λογαριασμοί καταναλωτών που δεν πληρώνονται, όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει παραδεχτεί, σας καλούμε, να δώσετε στη δημοσιότητα τα στοιχεία:

Των εισπράξεων για ολόκληρο το 2022 και τους μήνες μέχρι σήμερα, που αντιστοιχούν στην κατανάλωση ρεύματος, του βιολογικού και του τέλους αντικατάστασης υδρομέτρων, όπως και τα ποσά που έχει πληρώσει η ΔΕΥΑΝ, προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑAΡΜ, το ίδιο χρονικό διάστημα.

Κύριε Δημήτρη Κωστούρο Δήμαρχε Ναυπλιέων, κύριε Γιώργο Καχριμάνη Πρόεδρε της ΔΕΥΑΝ, καμία ανοχή δεν είναι επιτρεπτή στο ζήτημα της ενημέρωσης για την οικονομική κατάσταση και τη διαχείριση του Δημοτικού χρήματος, έχετε υποχρέωση και για τον επιπλέον λόγο της προεκλογικής περιόδου, να γνωρίζουν οι Δημότες την αλήθεια, την πραγματικότητα και που πηγαίνουν τα χρήματά τους.

Είχατε υποσχεθεί εδώ και αρκετούς μήνες ότι θα κάνατε δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της ΔΕΥΑΝ και ακόμα περιμένουμε.

Αντί αυτών, διαφημίζετε μέσα από τα φιλικά σας μέσα ενημέρωσης, έργα εκατομμυρίων, τα οποία κανείς δεν είναι σε θέση, λόγω της επιλεκτικής διαφήμισης, να διαπιστώσει, το που και κυρίως το πώς αυτά εκτελούνται.

Καταλάβετε επιτέλους ότι αλαζονικές και περιφρονητικές συμπεριφορές προς τους Δημότες και τους Δημοτικούς συνδυασμούς που τους εκφράζουν και τους εκπροσωπούν, δεν είναι ανεκτές, είστε υποχρεωμένοι να απαντάτε και να δημοσιοποιείτε όλα τα στοιχεία που σας ζητούνται, στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου και του επιπέδου πολιτισμού που χαρακτηρίζουν το Δήμο Ναυπλιέων.

Εμείς, όπως μέχρι τώρα σας έχουμε δηλώσει, θα επιμένουμε στη διαφάνεια και στη γνώση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου μας, τα οποία αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας.

Δημήτρης Ορφανός

Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων

ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Κώστας Τζιούμης: «Ο Δήμος Τρίπολης είναι πάντα δίπλα στον πρωτογενή τομέα, στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας»

Την καρδιά του αμπελώνα του Ζευγολατιού επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, σήμερα Τρίτη 20.9.2022, με αφορμή την ολοκλήρωση μιας σημαντικής παρέμβασης στην αγροτική οδοποιία, στα χωριά Ζευγολατιό και Πέλαγος. «Έγινε μία σημαντική παρέμβαση σε δύο παραγωγικά χωριά του Δήμου μας. Η εργολαβία συνεχίζεται στα Αγιωργήτικα. Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί εργολαβίες αγροτικής οδοποιίας 2.5000.000 ευρώ. Υλοποιείται […]

Άφησαν αλυσοδεμένο κουτάβι μέσα στον χιονιά στην Κυψέλη.

Νωρίς το πρωί σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας έφθασε καταγγελία για αλυσοδεμένο κουτάβι ράτσας πιτ μπουλ, ηλικίας μόλις 4 μηνών, το οποίο βρίσκεται χωρίς τροφή και το νερό του έχει γίνει πάγος. Το σκυλί διαβιεί σε αυτές τις συνθήκες τους τελευταίους μήνες παρά τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης και έχουν διαβιβαστεί στον […]