14 °C Argos, GR
24 Φεβρουαρίου 2024

Συγκρότηση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Ερμιονίδας

Εγκρίθηκε ύστερα από τεκμηριωμένη πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος Εριονίδας, η ένταξη της πράξης «Συγκρότηση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Ερμιονίδας» με Κωδικό ΟΠΣ 5132740, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Ο Δήμος Ερμιονίδας  προχωρά στη δημιουργία δομής Κέντρου Κοινότητας με στόχο την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ερμιονίδας στοχεύει στην υποστήριξη ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσω ενός πλέγματος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και  ενσωματώνονται στο υφιστάμενο ενιαίο δίκτυο υπηρεσιών αντιμετώπισης της φτώχειας και κοινωνικής ένταξης με στόχευση στις ευπαθείς και περιθωριοποιημένες ομάδες.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας, το οποίο θα εποπτεύεται από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου έχει στόχο τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και την αμεσότερη εξυπηρέτηση σημαντικού́ αριθμού́ ωφελούμενων, με την ανάπτυξη τοπικού́ σημείου αναφοράς.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι:

  • Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη- Διασύνδεση των πολιτών με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ.) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
  • Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές.
  • Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το σημείο που θα ιδρυθεί το Κέντρο Κοινότητας  είναι στο Δημοτικό Κατάστημα της Κοινότητας Κοιλάδας, με προϋπολογισμό έργου 58.320,00€.

Ως Δημοτική Αρχή η προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση δομών και υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής,  στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα στο Δημότη που έχει ανάγκη, στις ευάλωτες και στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό πλέγμα δομών κοινωνικής αλληλεγγύης .  Για αυτό το λόγο, αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας δίνονται, με σκοπό την δημιουργία κοινωνικών δομών – όπως το Κέντρο Κοινότητας εντός του Δήμου μας, το οποίο θα στελεχωθεί με επιστήμονες,  οι οποίοι θα βρίσκονται δίπλα  στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας και θα προσπαθούν να τους εξυπηρετούν για την καλύτερη ένταξη τους, απαλύνοντας τα  προβλήματα τους.

Γραφείο Δημάρχου

Περισσότερα Άρθρα

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου;

ΚΡΙΟΣ Σήμερα προετοιμάσου να αντιμετωπίσεις κάποια προβληματάκια που θα προκαλέσουν ανταγωνιστές σου και άτομα που ζηλεύουν την πορεία σου, χωρίς να πανικοβάλλεσαι. Πρέπει να ελέγξεις τον εκνευρισμό σου και να αποφύγεις τις βιαστικές κινήσεις. Επίσης κοίτα να δείξεις τεράστια προσοχή σε αυτά που λες, ειδικά στα δικά σου άτομα, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις. ΤΑΥΡΟΣ […]

Οι τρεις βασικοί άξονες του ψηφίσματος του Δ.Σ. Ναυπλίου για τις επιχειρήσεις εστίασης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων, αποτιμώντας τη συνεισφορά της εστίασης στην οικονομία της πόλης και επιθυμώντας να σταθεί συμπαραστάτης στους επαγγελματίες της εστίασης, που έχουν πληγεί καίρια από την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων τους και αλληλέγγυο στις κινητοποιήσεις τους με δίκαια αιτήματα την οικονομική στήριξη, την φορολογική και ασφαλιστική ελάφρυνση του κλάδου τους , […]