19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Νηστίσιμο πιλάφι με μελιτζάνες

Πεντανόστιμο πιλάφι με μελιτζάνες.

Υλικά:

300γρ. μελιτζάνες (φλάσκες ή τσακώνικες), σε κύβους
1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
150γρ. ρύζι για πιλάφι
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ κουτ. γλυκού κύμινο
¼ κουτ. γλυκού κανέλα
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
700ml ζεστό ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου
1 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ γεμάτο κρύο νερό ρίχνετε τις μελιτζάνες, τις αφήνετε να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά. Τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, τη δάφνη, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε τον ζωμό, χαμηλώνετε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή), σκεπάζετε και βράζετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε 10 λεπτά να απορροφήσει τους υδρατμούς. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή δυόσμο και σερβίρετε.

Περισσότερα Άρθρα

Οι αδερφοί Ράιτ και η πρώτη πτήση παγκοσμίως

Σαν σήμερα, στις 17 Δεκεμβρίου 1903, πραγματοποιήθηκε από τους αδελρφούς Όρβιλ και Γουίλμπορ Ράιτ η πρώτη πτήση παγκοσμίως με μηχανοκίνητο αεροπλάνο. Η πτήση έλαβε χώρα στις 10:35 π.μ. στη Βόρειο Καρολίνα. Διήρκεσε ένα λεπτό, καλύπτοντας 850 πόδια. Ο Γουίλμπερ (1867 – 1912) και ο Όρβιλ Ράιτ (1871 – 1948) άρχισαν να ενδιαφέρονται για τις πτήσεις το […]

«Άδικος αποκλεισμός των πολιτών του Ναυπλίου από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ – 2020» λόγω απροειδοποίητης διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ»

Την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν οι πολίτες του Ναυπλίου καθώς η διακοπή ρεύματος της ΔΕΗ στις 16-12-2020 είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Αυτονομώ – 2020», ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης: ΕΡΩΤΗΣΗ  […]