17 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Δυο αγώνες ορεινού δρόμου σήμερα στο Λουτράκι

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου ανακοίνωσε για σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου 2023 την παράλληλη διοργάνωση:

1. Του 7ου «Ορεινού Αγώνα Γερανείων» μήκους 22 χιλ.
2. Του 5ου «Ορεινού Δρόμου Περαίας Χώρας» μήκους 10 χιλ.

Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων είναι το παραλιακό πάρκο Ειρήνης Λουτρακίου.

3. Στοιχεία Αγώνων:
Α. Ορεινός αγώνας Γερανείων 22χλμ.
Ώρα Εκκίνησης: 09.00.
Περιγραφή Διαδρομής: Είναι κοινώς αποδεκτή σαν μια από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες διαδρομές της Ελλάδας.
Η διαδρομή ξεκινάει από τη θάλασσα και αφού βγει από την πόλη κινείται στο δασωμένο ορεινό όγκο των Γερανείων, διατρέχει την κορυφογραμμή με το ελατοδάσος και καταλήγει πάλι στη θάλασσα.
Το 92% της διαδρομής είναι μονοπάτι, το ψηλότερο σημείο της 1.048 μέτρα και η θετική υψομετρική 1380μ.

Β. Ορεινός Δρόμος Περαίας Χώρας.
Ώρα Εκκίνησης: 09.10
Περιγραφή της Διαδρομής: Ο «Ορεινός Δρόμος Περαίας Χώρας» είναι διαδρομή 10 χιλιομέτρων με αφετηρία τη θάλασσα, ψηλότερο σημείο τα 335 μέτρα και θετική υψομετρική 400 μέτρα. Στο πρώτο μέρος της διαδρομής το μονοπάτι, με ήπια ανηφορική κλίση, κινείται πάνω σε αρχαίο εγκαταλελειμμένο σήμερα δρόμο με υπέροχη θέα. Τα πρώτα 1.700 μέτρα και τα 250 μέτρα στο τέλος είναι σε άσφαλτο. Διαδρομή που τρέχετε σε όλο το μήκος της.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία

Σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:30 το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Τσίπιανα Αρχαίας Ολυμπίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ακόμη ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στις οποίες μετέχουν 67 πυροσβέστες με 25 οχήματα και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα.  

Συνάντηση του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη με τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού Δημήτριο Φραγκάκη

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Δημήτριο Φραγκάκη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, στο πλαίσιο της “Ημερίδας ενημέρωσης για την τουριστική προβολή της Κορινθίας” που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας και πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 1ης Απριλίου 2022, στα γραφεία του Επιμελητηρίου. Ο κ. Φραγκάκης παρουσίασε […]