19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

O καιρός σήμερα

Για σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις όπου γρήγορα στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία, στη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία και μετά το απόγευμα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, σταδιακά πυκνότερες από το μεσημέρι. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 17 βαθμούς), 7 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία τοπικά έως τους 26 βαθμούς), 10 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 15 βαθμούς), 9 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή στροφή από το μεσημέρι σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και στον Κορινθιακό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

O καιρός στην Αττική

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ και τις βραδινές ώρες από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Σαρωνικό ισχυροί 6 μποφόρ.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

 

Περισσότερα Άρθρα

Επιδεινώνεται ο καιρός – Βροχές, καταιγίδες και έντονα φαινόμενα σε διάφορες περιοχές της χώρας

Αύριο Παρασκευή βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένονται αρχικά σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και σε τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Υπαρκτή είναι η […]

Ο καιρός σήμερα

Αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις και τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Άνεμοι βόρειοι με εντάσεις έως 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε […]