19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η Βουλή των Ελλήνων έσβησε τα φώτα της συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης»

Η Βουλή των Ελλήνων, για ακόμη μία χρονιά, συμμετείχε στην παγκόσμια πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Ώρα της Γης», στέλνοντας έτσι το δικό της συμβολικό μήνυμα στην πρωτοβουλία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Εχθές το βράδυ, τα φώτα του Μεγάρου της Βουλής έσβησαν για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30, ως μια συμβολική πράξη που υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για ανάληψη δράσεων απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Το ελληνικό Κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την οικολογική του συνείδηση, στηρίζει σταθερά και ενεργά περιβαλλοντικές δράσεις. Παράλληλα, μέσα από ενεργειακές αναβαθμίσεις στις κτιριακές του υποδομές, καθώς και με επιλεγμένες παρεμβάσεις στην καθημερινή λειτουργία του (συστήματα θέρμανσης, φωτισμός, ψηφιακή διακίνηση εγγράφων, ολοκληρωμένη διαχείριση ανακύκλωσης), μειώνει δραστικά το ενεργειακό του αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής προστασίας.

Περισσότερα Άρθρα

Σοβαρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών στον Έβρο – Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στον ποταμό

Σοβαρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον ποταμό Έβρο, κοντά στο Σουφλί, Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το επεισόδιο εξελίχθηκε μεταξύ της ελληνικής συνοριοφυλακής και τουρκικού σκάφους που διακινούσε παράτυπους μετανάστες, με μία γυναίκα να πέφτει νεκρή. Όπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα έχει πυροβοληθεί σχεδόν εξ επαφής με 22άρι πιστόλι, το οποίο δεν […]

Δημήτρης Καμπουράκης: Ο μακράν καλύτερος υπουργός της ΝΔ

Δημήτρης Καμπουράκης: Ο μακράν καλύτερος υπουργός της ΝΔ Ο Σκυλακάκης ως υπουργός και ο Ματζούφας ως διοικητής του Ταμείου Ανάκαμψης βάζουν κάθε μέρα κάτω τα νούμερα, διαπραγματεύονται με τράπεζες και διεθνείς οργανισμούς, γράφουν κατεβατά ώστε να πείσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που εγκρίνει το χρήμα, μελετούν επενδυτικά σχέδια υπουργείων και μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών, σταθμίζουν μακροοικονομικούς στόχους […]