14 °C Argos, GR
28 Φεβρουαρίου 2024

Νέο μεγάλο έργο για την οδική ασφάλεια εξασφάλισε ο Δήμος Ερμιονίδας

Σε συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα, από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας,  κ.  Ιωάννη Γεωργόπουλο και τους συνεργάτες του, ο Δήμος μας εξασφάλισε την έγκριση ενός νέου έργου πνοής, συνολικού προϋπολογισμού 1.091.886,96€.

Η Χρηματοδότηση ήρθε από το Ταμείο Ανάκαμψης και η σχετική πρόταση που είχαμε υποβάλλει, εγκρίθηκε στις 22Μαρτίου 2023, με κοινή Υπουργική Απόφαση των Αναπλ. Υπουργών  Θεόδωρου Σκυλακάκη και Στέλιου Πέτσα.

Οι εν λόγω παρεμβάσεις αφορούν σε στοχευμένες επεμβάσεις και βελτιώσεις επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου αλλά και τη μείωση του ποσοστού τροχαίων ατυχημάτων στο Δήμο Ερμιονίδας, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση του επιπέδου ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Οι δρόμοι, οι κοινόχρηστοι και οι λοιποί χώροι που επιλέχθηκαν αφορούν όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

Συνοπτικά περιλαμβάνουν:

– Σήμανση για πληροφόρηση, καθοδήγηση, προειδοποίηση ή συνδυασμό με πινακίδες, ηλεκτρονικές πινακίδες, φανάρια σήμανσης και φωτεινούς σηματοδότες, στα σημεία εισόδου στους οικισμούς ή εντός των οικισμών σε σημεία αυξημένης επικινδυνότητας.

– Έξυπνες διαβάσεις πεζών.

– Κολωνάκια για την εξυπηρέτηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

– Δημιουργία Parklets για την ασφαλή στάση ή στάθμευση Ι.Χ., ταξί μοτοσυκλετών, ποδηλάτων και οχημάτων μικροκινητικότητας.

Τα σημεία των επεμβάσεων αφορούν σε οδούς του Δήμου και των οικισμών του από τις οποίες διέρχονται καθημερινά κάτοικοι και επισκέπτες κατά τις μετακινήσεις τους. Βρίσκονται σε κομβικά σημεία και ως εκ τούτου αφορούν και εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες που κινούνται στο επιμέρους δίκτυο των οικισμών του Δήμου.

Μέσω της υλοποίησης των προτεινόμενων παρεμβάσεων αναμένεται να:

  • Ενισχυθεί η οδική ασφάλεια.
  • Αναπτυχθούν σύγχρονες, βιώσιμες, προσβάσιμες και ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή υποδομές.
  • Να ελεγχθούν και εκσυγχρονιστούν οι υποδομές με λειτουργίες φιλικές προς τον χρήστη.
  • Βελτιωθούν οι τοπικές, περιφερειακές και εθνικές μεταφορές.
  • Προαχθεί η οδική ασφάλεια μέσω εκπαίδευσης και ενημέρωσης των χρηστών.

Γραφείο Δημάρχου

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Συλλυπητήρια για το θάνατο της Έλσας Παπαδημητρίου

Η ξαφνική είδηση του θανάτου της συντοπίτισσάς μας Έλσας Παπαδημητρίου, μας γέμισε θλίψη. Η Έλσα Παπαδημητρίου γεννημένη στο Ναύπλιο, με σπουδές στην Αρχιτεκτονική σε Ελλάδα και ΗΠΑ, είχε πλούσιο και δραστήριο κοινοβουλευτικό βίο αφού από το 1993 έως και το 2011 εκλεγόταν ως βουλευτής Αργολίδας με την  Νέα Δημοκρατία. Η ενασχόλησή της με τα κοινά […]

O Αρβανίτικος Γάμος αναβιώνει και φέτος στη Μιδέα

Ο Νέος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μιδέας “Η Αλκμήνη” σας προσκαλεί με χαρά στο γάμο που θα γίνει μέσα στο κέντρο του χωριού. Όλα λοιπόν είναι έτοιμα στο Γκέρμπεσι και πάλι να ζήσει η νύφη κ ο γαμπρός και όλο το καρναβάλι. Οι συμπεθέρες είναι έτοιμες φόρεσαν τα καλά τους, τα μίνι τους,τα ωραία τους,τα σεξουαλικά τους. […]