19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κινητοποίηση σήμερα από σωματεία της Αργολίδας: Να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη

Κοινή ανακοίνωση από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Κορινθίας-Αργολίδας

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 18:00, ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ (ΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ), ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

 Τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Κορινθίας-Αργολίδας, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καλούμε την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων.

Η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της, εκατόμβες νεκρών, στην πλειοψηφία τους νέων ανθρώπων, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών. Αυτές βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, όταν έδωσε αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην FerroviedelloStatoItalianeGroup πριμοδοτώντας την μάλιστα με 250 εκ ευρώ. Σύμβαση που επικύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2022 με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρεία να τσεπώσει750 εκατομμύρια ευρώ για 15 χρόνια, εκτελώντας την «άγονη γραμμή» Αθήνα – Θεσσαλονίκη!!

Πρόκειται για αποφάσεις που ενισχύουν τις ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής του λαού. Είναι στη γραμμή υπεράσπισης των κερδών των πολυεθνικών, των επενδυτών και όσων λυμαίνονται υποδομές που έχει ακριβοπληρώσει ο λαός. Είναι στη γραμμή διατήρησης και χειροτέρευσης των όρων δουλειάς των εργαζομένων που πληρώνουν τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγείας με την ίδια τους τη ζωή.   

Να απαντηθεί η έντονη προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών και η νέα, απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης και των γνωστών παπαγάλων σε ΜΜΕ που πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα των νεκρών επιβατών και των εργαζόμενων σιδηροδρομικών, χυδαιολογούν ξανά απέναντι στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Έφτασαν στο σημείο πριν από λίγο να στείλουν ξανά στα δικαστήρια τους απεργούς του «μετρό» για να βγάλουν τη σημερινή απεργία τους παράνομη.

Είναι αδίστακτοι!

Την ώρα που η χώρα θρηνεί, συνεχίζουν προκλητικά και σήμερα, όπως και σε όλες τις προηγούμενες εργατικές κινητοποιήσεις που είχαν ως βασικό αίτημα το ζήτημα της ασφάλειας, να μιλούν για την ταλαιπωρία των λίγων, να προσπαθούν να τις λερώσουν για να δημιουργήσουν κοινωνικό αυτοματισμό.

Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση. Όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία. Που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδης προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω διαχρονικά, αλλά και λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία, όταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στους Σιδηροδρόμους προειδοποιούσαν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν.

Αντιμετωπίζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος! Δε θα περάσει!

Η εργατική τάξη της χώρας μέσα από τα Συνδικάτα της μπορεί και θα παρέμβει καθοριστικά ώστε όχι μόνο να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της, αλλά θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ορμή τον αγώνα για να μην σακατεύεται κανείς και χάνει τη ζωή του στον 21ο αιώνα για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων, που αδιαφορούν για τη ζωή και την ευημερία του λαού.

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Καλούμε τους εργαζόμενους, όλα τα Συνδικάτα και τους φορείς της Αργολίδας, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνεται σήμερα Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, στην  πλατεία τριών Ναυάρχων (πλ. Δημαρχείου), στο Ναύπλιο. Καλούμε επίσης σε συμμετοχή στην αιμοδοσία που διοργανώνει ο Ιατρικός, ο Φαρμακευτικός και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αργολίδας, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝ Αργολίδας-Νοσηλευτική Μονάδα Άργους και στην Τράπεζα Αίματος που έχουν δημιουργήσει, σήμερα και αύριο Παρασκευή 3/3 από ώρα 09:00 – 15:00.

Περισσότερα Άρθρα

Πρωτοβουλία για Φεμινιστική Απεργία στις 8 Μάρτη

Στην Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη συμμετοχή στην Παγκόσμια Φεμινιστική απεργία στις 8 Μάρτη είναι παρούσα και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου επικεφαλής της περιφερειακής Παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική» και υποψήφια Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Σε αυτή την πρωτοβουλία συμμετέχουν γυναίκες Αιρετές, γυναίκες ακαδημαϊκοί, γυναίκες από πολλούς φορείς και καλούν τις φεμινιστικές και γυναικείες κινήσεις και οργανώσεις καθώς […]

Ι.Μαντζούνης: Η νέα Περιφερειακή Αρχή μόλις σε λίγους μήνες πραγματοποιεί τους στόχους της όσον αφορά την ανάπτυξη του αθλητισμού

Η νέα Περιφερειακή Αρχή μόλις σε λίγους μήνες πραγματοποιεί τους στόχους της όσον αφορά την ανάπτυξη του αθλητισμού. Σε συνέχεια των όσων έργων ήδη γίνονται, σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή νέων κερκίδων στα γήπεδα Ν. Επιδαύρου, Ηλιοκάστρου και Πορτοχελίου. Ιωάννης Μαντζούνης Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περ. Πελ/σου