18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Όταν τα ζώδια προσπαθούν να εντυπωσιάσουν

ΚΡΙΟΣ

Για τον Κριό το να κάνει φιγούρα είναι παιχνιδάκι. Ποιος είναι εκείνος που θα διασχίσει πέρα-δώθε την παραλία καβάλα σε μια «μπανάνα», με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εκκωφαντικό σαματά; Ποιανού οι φωνές και τα γέλια θα σκεπάζουν όλων των άλλων; Ποιος θα κάνει τα κεφάλια να γυρίζουν στο πέρασμα του (για καλό ή και για κακό, δεν έχει μεγάλη σημασία). Εκείνος που έβγαλε την ατάκα «καλύτερα να λένε άσχημα για σένα παρά να μην ασχολούνται καθόλου μαζί σου», κάποιον Κριό είχε στο μυαλό του. Ακόμα κι αν δεν πετύχει αυτό που θέλει, το Κριάρι του ζωδιακού θα έχει κάνει μια αλησμόνητη εμφάνιση.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι σεμνός και μετρημένος, όλα κι όλα. Την επίδειξή του θα την κάνει με τα γνήσια προσόντα του, όποια και να είναι αυτά. Έτσι κι αλλιώς, κομπλάρει με τους αυτοσχεδιασμούς που απαιτεί η λεγόμενη φιγούρα. Και καθώς όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, έτσι και το Ταυράκι μας, ανεξαρτήτως φύλου, θα δηλώσει ότι δεν καταδέχεται να καταφύγει σε τέτοια μέσα. Απλώς θα μιλήσει σεμνά για τα εξαιρετικά του χαρίσματα στη μαγειρική, την κηπευτική ή την καλλιτεχνία. Ή θα επιδείξει εξίσου σεμνά τα καλόγουστα ρούχα του και τις γνώσεις του πάνω στα πιο εκλεκτά στέκια της πόλης, της χώρας και του πλανήτη.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος, όταν θέλει να κερδίσει εντυπώσεις, θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, απλώς σε μεγαλύτερο βαθμό: θα αρχίσει να μιλάει ακατάπαυστα, εναλλάσσοντας γνώσεις, απόψεις, παρασκηνιακές πληροφορίες, ανέκδοτα συν μερικά υπονοούμενα ερωτικού τύπου, έτσι για γαρνιτούρα. Θα πουλήσει μούρη με τον πιο ασυγκράτητο και αυθόρμητο τρόπο. Το έχει στο αίμα του. Το ρήμα «φλομώνω» είναι αρκετά ταιριαστό ως συνώνυμο του «κάνω φιγούρα» για το συγκεκριμένο ζώδιο, που μερικές φορές μπορεί να χάνει το μέτρο. Με αποτέλεσμα οι ακροατές του να εύχονται το εν λόγω ζωδιακό μοντέλο να έβγαινε εξοπλισμένο με ένα κουμπάκι mute, για να ησύχαζε λίγο το κεφάλι τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ακόμα και οι λιγότερο βαθιά σκεπτόμενοι Καρκίνοι, θα σου πουν ότι τα ψυχικά χαρίσματα κατατάσσονται υπεράνω όλων, όταν το ζητούμενο είναι να εντυπωσιάσουν τους άλλους. Και ο κάθε εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου θεωρεί ότι τα δικά του είναι σε θέση να λάμψουν χωρίς καμιά άλλη ιδιαίτερη προσπάθεια εκ μέρους του. Όπως το λευκό χρώμα φωσφορίζει κάτω από ένα black light, έτσι και η καλοπροαίρετη καρδιά ή το τετραπέρατο μυαλό του είναι ορατά από μόνα τους, και θεωρητικά αυτό θα έφτανε και θα περίσσευε. Και όποιος δεν είναι σε θέση να το διακρίνει αυτό, εκείνος χάνει, και όχι ο υπέροχος Καρκίνος.

ΛΕΩΝ

Σαν το λιοντάρι στη σαβάνα, παρομοίως και το ομώνυμό του ζώδιο πρέπει να κυριαρχεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον, μόνο και μόνο από το γεγονός ότι… βρίσκεται εκεί. Ο Λέων θεωρεί κληρονομικό ζωδιακό δικαίωμα να αποσπά όλα τα βλέμματα και να κάνει τους άλλους να υποκλίνονται μπροστά στο μεγαλείο του. Θα παρουσιάσει όλο του το ρεπερτόριο της φιγούρας, απλώς για την πλάκα του, αφού θεωρεί ότι έχει… την πρόκριση στο τσεπάκι του. Τόσο, ώστε αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, να του φαίνεται ότι παραβιάστηκε η φυσική τάξη του κόσμου. Ή απλώς ότι οι παριστάμενοι είναι ανίκανοι να εκτιμήσουν το θαύμα που περνά από μπροστά τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος δεν θα καταδεχτεί να στήσει ένα ολόκληρο show για να κερδίσει τις εντυπώσεις. Θα δείξει όμως τον καλύτερο εαυτό του… στα μουλωχτά, αφήνοντας τάχα μου δήθεν να διαφανούν εντελώς τυχαία όλα τα προσόντα για τα οποία είναι περήφανος. Το ζώδιο αυτό είναι ο μετρ της μετριοφροσύνης. Και τη φιγούρα του θα την κάνει σιγανά και ταπεινά και τόσο διακριτικά, που κανείς δεν θα μπορεί να τον κατηγορήσει ότι επιδεικνύεται. Βέβαια, από την πολλή διακριτικότητα, κινδυνεύει να μην τον πάρει κανείς χαμπάρι. Δυστυχώς, την σήμερον ημέρα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τις πραγματικές αξίες… Τις δικές του, εννοείται. Και το Παρθενάκι έχει τα κουμπιά του.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είναι κατά μια έννοια ο σκηνοθέτης του ζωδιακού, καθώς στήνει και σετάρει με επιμέλεια όλο το σκηνικό, μέσα στο οποίο διαδραματίζεται η ύπαρξή του. Με άλλα λόγια, κάνει τη φιγούρα του, ακόμα κι αν δεν τον βλέπει κανένας. Πόσο μάλλον, λοιπόν, όταν υπάρχει κάποιο κίνητρο γι’ αυτό. Και όταν θέλει να επιδειχθεί, δεν θα το ξεκινήσει με φανφάρες. Θα αφήσει να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν είχε καμιά πρόθεση για κάτι τέτοιο, αλλά αφού εσείς επιμένετε, ας ξεδιπλώσει κι αυτός τα εμφανισιακά, ψυχικά και άλλου τύπου χαρίσματά του. Τα αυτόγραφα θα μοιραστούν στο τέλος, παρακαλώ περιμένετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ας νικήσει ο καλύτερος, αυτό είναι το σύνθημα του Σκορπιού και το εφαρμόζει ανά πάσα στιγμή, καθώς τρελαίνεται για ανταγωνισμό κάθε είδους. Εννοείται ότι κατά βάθος πιστεύει πως δεν υπάρχει άλλος καλύτερος από τον ίδιο. Έτσι, θα σεργιανίσει αμέριμνα δήθεν, αλλά με φορτισμένα όλα τα όπλα της γοητείας του και με τις κεραίες τεντωμένες, ώστε να συλλάβει όλα τα μηνύματα από τις αντιδράσεις που προκαλεί. Να καταλάβει ποιος και σε ποιο βαθμό έχει… πάθει πλάκα με την αφεντιά του και ποιος έχει τολμήσει να παραμείνει ασυγκίνητος. Ο τελικός στόχος είναι μην του ξεφύγει κανείς, έστω και για το… ονόρε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης είναι φιγουρατζής από τη φύση του και, καθώς αυτό του βγαίνει αβίαστα, επάνω του φαίνονται γοητευτικές συμπεριφορές, που σε άλλους θα έδειχναν επιτηδευμένες. Αλλά η μεγάλη αδικία δεν είναι ότι αρκεί απλώς να κουνήσει το δαχτυλάκι του για να ξετρελάνει τους πάντες. Είναι ότι δεν τον πολυνοιάζει. Θα εμφανιστεί κάπου, θα κερδίσει τις εντυπώσεις και μετά… εντάξει μωρέ, και τι έγινε, πάμε παρακάτω. Σπάνια κάνει επίδειξη για να πετύχει κάτι. Ούτε καν μια ερωτική κατάκτηση. Αλλά το καταφέρνει. Ακριβώς επειδή δεν παριστάνει τίποτα περισσότερο από τον εαυτό του, με τον οποίο συνήθως τα πάει μια χαρά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Συχνά τα μεγάλα ερωτικά πάθη παραμένουν κρυφά και ανεκδήλωτα, και η αγάπη του Αιγόκερου για τη φιγούρα είναι μια τέτοια περίπτωση. Δεν θέλει να φανεί με τίποτα ότι κάνει επίδειξη. Που την κάνει, κάθε ώρα και στιγμή. Αν δεν δείξει εκείνος την ανωτερότητά του, ποιος θα τη δείξει; Εξωτερικά όμως, οφείλει να φανεί σεμνός και λιτός, όπως ο καθένας που έχει πλήρη συναίσθηση της αληθινής του αξίας. Κι αν, εν τη ρύμη του λόγου, αναφέρει το υψηλό πόστο του στην τάδε εταιρία ή τις γνωριμίες του με διάφορα υψηλά πρόσωπα, είναι κάτι εντελώς συμπτωματικό. Η κουβέντα το έφερε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δεν είναι ότι στον Υδροχόο αρέσει να πουλάει μούρη, αλλά το καλό να λέγεται. Και να δείχνεται. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, αν ο ίδιος έχει κάνει κάτι σημαντικό, γιατί να μένει κρυφό; Ιδίως αν πρόκειται για κάτι που αφορά την ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου, της πανίδας, της χλωρίδας και άλλων τέτοιων ζητημάτων. Γιατί για κάτι τέτοια θα κάνει τη φιγούρα του ο Υδροχόος. Αυτός είναι ο τομέας της δικής του εξειδίκευσης. Πώς λέμε, έκαστος στο είδος του; Έτσι, θα μάθουν ακόμα και οι πέτρες για τα ανθρωπιστικά του οράματα και δράσεις (άντε, μόνο οράματα), και μετά θα διανεμηθούν δελτία Τύπου, ευχαριστούμε.

ΙΧΘΕΙΣ

Όχι, όχι, μη ρίχνετε τον προβολέα πάνω στον Ιχθύ. Η παρουσία του στον χώρο, αλλά και στον γήινο κόσμο γενικότερα, είναι ινκόγκνιτο. Δεν θέλει δημοσιότητα, λέμε. Ε καλά, αφού επιμένετε, φωτίστε τον λιγουλάκι. Έλα και λίγο πιο κέντρο… Εδώ είσαι! Άντε, να σας κάνει τώρα λίγη φιγούρα ο Ιχθύς, αλλά μόνο επειδή εσείς το ζητήσατε. Γιατί εκείνος δεν είναι παρά ένα συνεσταλμένο ψαράκι που προτιμά να κρύβεται ανάμεσα στα κοράλλια. Και κάπως έτσι το εν λόγω ζώδιο, τραβάτε με κι ας κλαίω, κάνει το show του. Και μη διανοηθεί κανείς να μη χειροκροτήσει, διότι θα πληγωθεί και μετά ποιος τον ακούει!

Πηγή: Myastro.gr

Περισσότερα Άρθρα

Τα ζώδια σήμερα Τετάρτη 27 Απριλίου

Κριός  Φροντίστε τον εαυτό σας, την ψυχολογία σας, να ξεκουραστείτε. Κάντε μια βόλτα κοντά στη φύση κοντά στη θάλασσα. Ακούστε μουσική, δημιουργήστε όλα όσα ονειρεύεστε. Σήμερα η διαίσθησή σας είναι πολύ δυνατή αλλά ίσως η ψυχολογία και η ενέργειά σας είναι ευάλωτη. Στις 19.10 η Σελήνη περνάει στο δικό σας ζώδιο και νιώθετε πιο δυνατοί και […]

Τα ζώδια σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

ΚΡΙΟΣ 21/03-20/04 Οικογένεια και φίλοι Οι σύντροφοι που έχουν μείνει καιρό απόμακροι ο ένας από τον άλλο, έχει πια έρθει η ώρα για να κάνουν την κίνηση να ξανασμίξουν. Καινούργιες επαφές που θα φανερωθούν στους μόνους-εργένηδες ΤΑΥΡΟΣ 21/04-20/05 Επισκέψεις γνώριμων ατόμων Μια νέα γνωριμία, για τους ελεύθερους θα προκύψει μέσα από τον φιλικό τους κύκλο, […]