fbpx
25 °C Argos, GR
24 Σεπτεμβρίου 2023

Γαϊτανάκι 2023 | Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης

Αναμφίβολα, ζώντας ή παρατηρώντας ένα τόσο δυνατό δρώμενο, είναι δύσκολο να βάλεις τις σκέψεις σου, τα συναισθήματά σου, τον παλμό, που πια αποτελεί ανάμνηση, σε σειρά και όλα ετούτα να τα αποτυπώσεις σε λέξεις.
Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης, μετά από δίχρονη υποχρεωτική παύση του αποκριάτικου δρώμενου που διοργανώνει με τίτλο «Γαϊτανάκι», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 , φώναξε δυνατά και πάλι «Τούτες οι μέρες το ‘χουνε & αυτές οι εβδομάδες» στα σοκάκια και τους δρόμους της Ερμιόνης μας.
Για 6η χρονιά, 27 παιδιά, 35 έφηβοι & ενήλικες χορευτές & χορεύτριες έδωσαν δυναμική παρουσία και αρωμάτισαν τις γειτονιές του Ταξιάρχη και της Παναγίας, πλημμύρισαν με χρώματα, τα Μανδράκια και τον Άγιο Αθανάσιο, ταξίδεψαν το κοινό σε αποκριάτικους ρυθμούς στο Λιμάνι και στην Πλατεία Πεύκου.
Παρ’ όλο που στη περιοχή μας λάμβαναν χώρα ακόμα δύο δρώμενα, τα οποία όταν ξεκίνησε το γαϊτανάκι μας δεν υπήρχαν ή λειτουργούσαν υπό στοιχειώδη οργάνωση, οι Ερμιονίτες και οι Ερμιονίτισσες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, που μας φίλεψαν τον καλό τους λόγο και το γλυκό τους λικέρ στις κατά τόπους γειτονιές, μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε και να λειτουργούμε ομαδικά και με πείσμα, όρεξη, σύνεση και ταπεινότητα να δημιουργούμε, να συμμετέχουμε, να ονειρευόμαστε αυτό που πραγματικά αξίζει ο τόπος μας.
Ευχαριστούμε θερμά το σχήμα παραδοσιακής μουσικής: Bronza Banda, όλους τους συμμετέχοντες, όλους τους εθελοντές, όλους τους ανθρώπους της γειτονιάς που μας υποδέχθηκαν με το λαμπερό τους χαμόγελο, τους γονείς των παιδιών για την άριστη συνεργασία, όλους τους δημοσιογραφικούς κύκλους που προώθησαν & κάλυψαν το δρώμενο και πάνω απ’ όλα, όλους τους ακούραστους υποστηρικτές, συνοδοιπόρους στην πιο μουσική, στην πιο αποκριάτικη, στην πιο ξέφρενη, στην πιο χρωματιστή πατινάδα στα σοκάκια της μικρής μας πόλης.
Η αγάπη του χορού να μεγαλώνει και ο κύκλος μαζικά να μας ενώνει!
Σύντομα θα έρθει και το βίντεο!
Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε ολόψυχα: Καλές Απόκριες, καλό τριήμερο & Καλή Σαρακοστή!!
Εκ μέρους της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης,
Κωστής Σκούρτης

Περισσότερα Άρθρα

Οδηγίες για τον κορονοϊό στους γονείς που έχουν παιδιά μαθητές

Με έγγραφο που κοινοποιήθηκε στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Παιδιατρικό Τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου δίνει οδηγίες στους γονείς που έχουν παιδιά μαθητές που εκτίθενται στον κίνδυνο μόλυνσης με κορονοϊό στο σχολικό περιβάλλον. Αναλυτικά το έγγραφο: “Στην προσπάθεια που κάνουμε ΜΑΖΙ να διασφαλίσουμε την υγεία όλων των παιδιών μας που εκτίθενται […]

Γιώργος Γαβρήλος/υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Η Αργολίδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή παρουσία και φωνή στη Βουλή και στα κέντρα των αποφάσεων

Δήλωση Γεωργίου Γαβρήλου για την υποψηφιότητα του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές: «Μαζί με άλλους τέσσερις συντρόφους υποψηφίους στην Αργολίδα, θα δώσουμε τη μάχη για την πολιτική αλλαγή και για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση, που έχει ανάγκη η χώρα. Η Αργολίδα, με τα συσσωρευμένα προβλήματα και τα αναπτυξιακά ελλείμματα, έχει ανάγκη από μια ισχυρή παρουσία και […]