17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Φρίκη στην Ηλεία: Σκυλί βρέθηκε κρεμασμένο σε γέφυρα έξω από το χωριό Αρβανίτη

Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν οι περαστικοί έξω από το χωριό Αρβανίτη στον νομό Ηλείας, όπου άγνωστοι είχαν δέσει στα κάγκελα της μικρής γέφυρας που υπάρχει έξω από το χωριό Αρβανίτη έναν σκύλο.

Το ζώο εντόπισε νεαρός που απευθύνθηκε όπου μπορούσε ζητώντας βοήθεια χωρίς καμία ανταπόκριση.

Όταν έφτασε στο σημείο η Φιλοζωική Κρεστένων το ζώο ήταν νεκρό, κρεμασμένο από τα κάγκελα της γέφυρας.

Το μέλος του σωματείου κάλεσε αμέσως το αστυνομικό τμήμα του Πύργου το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα και έστειλε περιπολικό.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η Φιλοζωική ο Δήμος Πύργου, παρ’όλο που είχε την υποχρέωση να στείλει συνεργείο άμεσα για να περισυλλέξει το ζώο και να το στείλει στην κτηνιατρική υπηρεσία, καθυστέρησε περίπου 3 ώρες και κινητοποιήθηκε μόνο έπειτα απο πολλά τηλέφωνα απ΄οτη Φιλοζωική και την αστυνομία.

Το σκυλί φαίνεται ότι ανήκε σε κάποιον από το Αρβανίτη ή από τα γύρω χωριά.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε αυτό που αντικρύσαμε χθες, έξω από το χωριό Αρβανίτη στον Νομό Ηλείας. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την απερίγραπτη πράξη.

Χθες λάβαμε τηλεφώνημα από φίλη μας που ζει στην Αθήνα σχετικά με ένα δημοσίευμα στα social media που αφορούσε ένα σκυλάκι το οποίο κάποιος άθλιος είχε δέσει στα κάγκελα της μικρής γέφυρας που υπάρχει έξω από το χωριό Αρβανίτη. Το ζώο το είχε εντοπίσει ένας νεαρός που απευθύνθηκε όπου μπορούσε ζητώντας βοήθεια χωρίς καμία ανταπόκριση. Δυστυχώς όταν ενημερωθήκαμε και φτάσαμε στο ζώο, το ζώο ήταν νεκρό.

Το βρήκαμε κρεμασμένο από τα κάγκελα της γέφυρας.

Το μέλος του σωματείου μας κάλεσε αμέσως το αστυνομικό τμήμα του Πύργου το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα και έστειλε αμέσως περιπολικό. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον Δήμο του Πύργου που παρόλο που είχε την υποχρέωση να στείλει συνεργείο άμεσα να περισυλλέξει το ζώο και να το στείλει στην κτηνιατρική υπηρεσία, μας είχε να ξεροσταλιάζουμε τουλάχιστον 3 ώρες και αποφάσισε να δράσει μετά από μαραθώνιο τηλεφωνημάτων και από εμάς και από την αστυνομία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την αστυνομία για την άψογη αντιμετώπιση του περιστατικού, και τους αστυνομικούς που παρέμειναν στον χώρο μέχρι να έρθει αντικατάσταση παρόλο που είχε λήξει η βάρδια τους.

Το σκυλί ανήκε σε κάποιον από το Αρβανίτη ή από τα γύρω χωριά.

Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει τον κηδεμόνα του παρακαλούμε να μας ενημερώσει..»

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων – Σεβασμός στα Ζώα

Ατυχήματα που προέρχονται από ζώα δε συμβαίνουν συχνά και σπάνια είναι θανατηφόρα. Όταν συμβαίνουν όμως, είναι πολύ δυσάρεστα και πολλές φορές προκαλούν στα παιδιά φοβίες που τους ακολουθούν όλη τους τη ζωή. Είναι σημαντικό να καταλάβουν τα παιδιά ότι μπορούν να αποφύγουν τον τραυματισμό από ζώα, αρκεί να σέβονται τις ανάγκες και τις συνήθειές τους […]

Κλείσιμο ΕΛΤΑ σε κωμοπόλεις της Πελοποννήσου

Αδιαφορία της κυβέρνησης για την επαρχία: Κλείσιμο ΕΛΤΑ σε κωμοπόλεις της Πελοποννήσου  στην Αργολίδα, την Αρκαδία, την Κορινθία και τη Μεσσηνία. Μετεκλογικός «μποναμάς» για 5 περιοχές της Πελοποννήσου Ερμιόνη Αργολίδας,  Δερβένι Κορινθίας, Κοντοβάζαινα Αρκαδίας,  Μεθώνη Μεσσηνίας και Τολό Αργολίδας . Σε αυτές τις περιοχές επιλέχτηκε από την κυβέρνηση το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ προκαλώντας […]