19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κ. Μητσοτάκης: Όπου υπάρχει εν ενεργεία Περιφερειάρχης απολαμβάνει τη στήριξη της κυβέρνησης

Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει δεν υπάρχει καμία λογική στο να μην είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης  Νίκας.

Όποια συμφέροντα θέλουν τον Παναγιώτη Νίκα να μην είναι υποψήφιος πήραν την απάντηση από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του πρωθυπουργού.

Α. Τέγος (εφημερίδα «Θάρρος Κοζάνης»): Καλησπέρα, κύριε Πρόεδρε. Βλέπω ότι ήδη απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα. Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, αν θα υπάρξει πολιτική στήριξη από το κόμμα σας, σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες. Και να σας πω ότι εδώ στην Κοζάνη, μιας και βρίσκεστε στην πόλη τη συγκεκριμένη, υπάρχουν δέκα υποψήφιοι Δήμαρχοι εκ των οποίων οι τέσσερις ή πέντε περίπου είναι από το δικό σας χώρο. Αν θα υπάρξει, λοιπόν, πολιτική στήριξη. Και κάτι ακόμη, εάν στους βουλευτές που δεν εκλεγούν θα τους δώσετε το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκλογές τις αυτοδιοικητικές.

Κυρ. Μητσοτάκης: Να κάνουμε καταρχάς μία διάκριση μεταξύ των αυτοδιοικητικών εκλογών β’ βαθμού, Περιφέρειες, και α’ βαθμού, Δήμοι. Στις Περιφέρειες πηγαίνουμε με τις επιλογές μας. Όπου υπάρχει εν ενεργεία Περιφερειάρχης απολαμβάνει τη στήριξη της Κυβέρνησης. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τον Γιώργο Κασαπίδη, με τον οποίο έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία και αυτόν θα στηρίξουμε στις περιφερειακές εκλογές. Τώρα, στην αυτοδιοίκηση α’ βαθμού ξέρετε ότι το κόμμα εδώ και καιρό έχει αρχίσει και παίρνει αποστάσεις από τη λογική των χρισμάτων και πιστεύω ότι σε αυτή τη λογική θα κινηθούμε. Εσείς εδώ, οι Κοζανίτες, γνωρίζετε καλύτερα ποιος από τους δέκα υποψηφίους θα είναι καλύτερος για να σας εκπροσωπήσει. Έχουμε αποδείξει εμείς ότι συνεργαζόμαστε με Δημάρχους ανεξαρτήτως κομματικής ταμπέλας. Και νομίζω ότι σε αυτό κανείς δεν μπορεί να μας κατακρίνει ότι φοράμε κομματικές παρωπίδες στη συνεργασία μας με τους Δημάρχους. Αλλά αυτά είναι ζητήματα τα οποία θα τα δούμε μετά τις εθνικές εκλογές και έχω εμπιστοσύνη ότι οι τοπικές κοινωνίες θα επιλέξουν τελικά αυτούς οι οποίοι θα θεωρούν ότι είναι οι καλύτεροι. Με ένα εκλογικό σύστημα όμως, τονίζω, το οποίο θα είναι διαφορετικό πια και δεν θα οδηγήσει σε φαινόμενα παράλυσης όπως αυτά τα οποία είδαμε, προϊόν της απλής αναλογικής. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Δήμοι, ειδικά εκεί όπου υπήρχαν πολλά ψηφοδέλτια, τι σημαίνει απλή αναλογική στη διοίκηση των Δήμων. Και αν δεν είχαμε παρέμβει δίνοντας στους Δήμους και στους Δημάρχους κάποιες δυνατότητες να παίρνουν αποφάσεις σε επίπεδο οικονομικών επιτροπών, τότε οι Δήμοι θα είχαν παραλύσει τελείως. Λοιπόν, το ίδιο δεν θέλουμε να συμβεί στην κεντρική κυβέρνηση. Άρα υπάρχει και ένα μήνυμα εκεί από τις αυτοδιοικητικές εκλογές για τι μπορεί να συμβεί και τι δεν θέλουμε να συμβεί στην κάλπη της απλής αναλογικής.

Α. Τέγος («Θάρρος Κοζάνης»): Για τους βουλευτές δεν μου απαντήσατε.

Κυρ. Μητσοτάκης: Κατ’ αρχάς εμείς θέλουμε να εκλέξουμε περισσότερους βουλευτές από αυτούς που είχαμε στις εκλογές του 2019. Από εκεί και πέρα το κάθε στέλεχός μας είναι, ως προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ελεύθερο να κάνει τις επιλογές του.

Περισσότερα Άρθρα

Πέθανε ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης

Στο βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, άφησε την τελευταία του πνοή ο 60χρονος κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης. Ο έμπειρος ορειβάτης βρισκόταν σε υψόμετρο 7.400 μέτρων αλλά στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ «έσβησε» ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.

Ευχαριστίες του Διομήδη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Ιωάννη Μαλτέζο

Η Διοίκηση του Διομήδη ευχαριστεί θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Ιωάννη Μαλτέζο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την άμεση αποδοχή και στήριξη της πρότασής μας να φιλοξενηθεί η Εθνική Αντρών στην Νέα Κίο, σε καμπ προετοιμασίας της τον Οκτώβριο.