23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες και οι σπουδαστές των δραματικών σχολών.

Σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία, με συγκέντρωση στο υπουργείο Πολιτισμού στις 12:00 στην Αθήνα και στο άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

«Πενήντα και πλέον μέρες που έχει υπογραφεί το ντροπιαστικό για τον κλάδο μας Π.Δ. 85/2022, συνεχίζουμε ακάθεκτοι και ακόμα πιο συσπειρωμένοι» τονίζει στην ανακοίνωση της η ΠΟΘΑ, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους:

«Άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό. Επαναφορά των επαγγελμάτων τους στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε). Παροχή σίτισης, στέγασης, δωρεάν συγγράμματα στο σπουδαστικό Σώμα. Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας».

Σημειώνεται ότι χθες προσέφυγαν στο ΣτΕ 18 ιδιωτικές Δραματικές Σχολές και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και αντίθετο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία το Προεδρικό Διάταγμα 85/2023 με το οποίο εξομοιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Ανωτέρων Ιδιωτικών Δραματικών Σχολών, με αυτά των κατόχων απολυτηρίων του Λυκείου, στον τομέα της σταδιοδρομίας στο Δημόσιο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έχουν ανακοινώσει ότι θα υποβάλουν την παραίτηση τους εάν έως σήμερα 8/2 -οριακή ημερομηνία για την απώλεια του σπουδαστικού έτους- δεν υπάρξουν έμπρακτες ενδείξεις ότι θα τροποποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Συννεφιασμένη Κυριακή…

Ο καιρός σήμερα Βροχές αναμένονται σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο και Αιγαίο. Από το πρωί βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τόπους μόνο στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο, στην Ανατολική Στερεά και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα περιοριστούν κατά […]

Συνεχίζεται το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα «ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις» που εφαρμόζουν οι Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης «ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», που εφαρμόζουν, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλη τη χώρα. Τον Μάιο του 2020 βεβαιώθηκαν συνολικά (6.900) παραβάσεις και συγκεκριμένα: (1.320) για στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης […]