15 °C Argos, GR
2 Απριλίου 2023

Σύγκριση παρόχου ρεύματος για το 2022 – Μάθε πώς μπορείς να το κάνεις μόνος σου

Η διαδικασία να συγκρίνουμε ρεύμα από διάφορους παρόχους, δεν αποτελεί προνόμιο κάποιον εξειδικευμένων και επιστημονικά καταρτισμένων ανθρώπων.  Πριν μερικά χρόνια η ιδέα να συγκρίνουμε πάροχο ρεύματος ήταν αδιανόητη για όλους τους καταναλωτές. Σήμερα όμως το 2022 η σύγκριση παρόχου ρεύματος είναι μία απλή διαδικασία που έχει  απλουστευτεί αρκετά. Κάνοντας μία έρευνα θα δούμε ότι υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που ασχολούνται καθημερινά και ειδικεύονται στην έρευνα οικονομικών τιμολογίων σύμφωνα με τις ανακοινώσεις όλων των εταιρειών που γίνονται κάθε μήνα.  Έτσι λοιπόν μπορούμε με μία απλή διαδικασία, να έχουμε στα χέρια μας πλέον, όλες τις προσφορές από όλες τις εταιρείες παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου,  χωρίς να πέφτουμε σε παγίδες και περισσότερους μπελάδες. Μπορεί κάποιος να ασχοληθεί και μόνος του προσέχοντας κάποια βασικά στοιχεία τα οποία Θα αναλύσουμε παρακάτω.

Ποιες είναι οι παγίδες που κρύβονται και πρέπει να αποφύγουμε.

Στο παρελθόν όταν γινόταν μία αλλαγή. Πολλές εταιρείες προσπαθούσα να παραπλανήσουν το καταναλωτικό κοινό με τακτικές επιθετικού μάρκετινγκ, προκειμένου να αυξήσω τον αριθμό συνδρομητών τους. Αυτό όμως οδηγούσε πολλούς να πέφτουν σε παγίδα, πληρώνοντας περισσότερο ρεύμα απ’ όσο είχαν υπολογίσει την ώρα που υπέγραφαν το  καινούργιο συμβόλαιο. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση με την κρατική επιχορήγηση, που πολλές εταιρείες την παρουσίαζαν ως μεγάλη έκπτωση από τη δική του μεριά.

Θα πρέπει πριν υπογράψουμε συμβόλαιο, ότι έχουμε πει προφορικά και έχουμε συμφωνήσει με την εταιρία, να μας σταλεί και σε έντυπη μορφή για να υπογράψουμε. Ποτέ δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε, οποιαδήποτε προφορική προσφορά μας έχει δοθεί, η επιβεβαίωση χωρίς να έχουμε κάποιο γραπτό στα χέρια μας. Στα ψιλά γράμματα του συμβολαίου υπάρχουν και κρυφές χρεώσεις που θα πρέπει να ελέγξουμε.

Θα πρέπει να ερευνήσουμε αν η εταιρεία επιβάλλει κάποια ρήτρα σε περίπτωση που θέλουμε να  αποχωρήσουμε από το συμβόλαιο. Οι καταναλωτές σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία μπορούν να αλλάζουν συμβόλαιο ακόμα και με το μήνα.  Αυτό είναι κάτι που θα ισχύει μέχρι το 2023.

  • Ρωτάμε αν το πάγιο που θα χρεωθούμε στο τιμολόγιο θα είναι σταθερό ή κυμαινόμενο και σε ποια περίπτωση;
  • Η χρέωση kwh ισχύει για οποιοδήποτε πόσο κατανάλωσης σε κιλοβατώρες ή διαφέρει μετά από ένα νούμερο και πάνω; Οι εταιρείες συνήθως θεωρούνται διαφορετική τιμή από ότι τα νοικοκυριά.
  • Υπάρχει κάποια ρήτρα σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν πληρωθεί  και υπάρχει προηγούμενο υπόλοιπο;
  • Θα έχουμε έκπτωση αν πληρώνουμε εμπρόθεσμα το ρεύμα, με κάποια αυτόματη ηλεκτρονική πληρωμή;
  • Υπάρχουν κάποια μπόνους που δίνονται οι δωροκάρτες από την εταιρεία που θέλουμε να ξέρουμε.

Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών και να ρωτήσετε όποια απορία έχετε. Όλες οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες βάσει του νόμου, να σας λύσουν οποιαδήποτε απορία έχετε πριν υπογράψετε. Αν δεν πάρετε σαφή απάντηση σε ότι ζητήσετε είστε  υποχρεωμένοι να το καταγγείλετε στην αρχή ελέγχου ΡΑΕ. Οι εταιρείες που δεν έχουν καλή εξυπηρέτηση πελατών είναι καλό να απομακρύνονται από την λίστα των προτιμήσεων μας. Από εκεί θα δούμε και κατά πόσο η εταιρεία σκέφτεται σοβαρά τους πελάτες της και δεν πέφτει σε αντιφάσεις. Έχοντας όλα αυτά στο κεφάλι μας, μπορούμε μέσα από τις διάφορες ιστοσελίδες που ασχολούνται με την έρευνα και σύγκριση παρόχων ενέργειας, να πάρουμε την πιο οικονομική προσφορά για εμάς.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://fthinorevma.gr/allagi-paroxou/

Περισσότερα Άρθρα

Αποστολή μέτρων ατομικής προστασίας από το Γ.Ν.Αργολίδας στο Κ.Υ.Κρανιδίου

Πολύ σημαντική κίνηση από το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας που απέστειλε μέτρα ατομικής προστασίας στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.  «Γιατί στην υγεία είμαστε όλοι μαζί!», όπως χαρακτηριστικά είπε η διοικήτρια του Γ.Ν. Αργολίδας, Μαρία Σαρίδη. Share on FacebookTweetFollow usΑποθήκευση

Η οικογένεια της φοιτήτριας που πέθανε στο Αιγάλεω υποπτεύεται σατανιστική τελετή

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση της 22χρονης Αρετής από τη Βαρβάσαινα, η οποία βρέθηκε νεκρή το απόγευμα του Σαββάτου σε διαμέρισμα στο Αιγάλεω, καθώς η οικογένεια αμφισβητεί την εκδοχή των Αρχών, σύμφωνα με την οποία η νεαρή κοπέλα αυτοκτόνησε. Με βάση την επίσημη ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο θάνατος της κοπέλας οφείλεται σε αυτοκτονία, […]