13 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Ήττα στη Βιτόρια για τον Παναθηναϊκό με 95-90 από την Μπασκόνια

Δεν κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες ο Παναθηναϊκός στην Euroleague, καθώς ηττήθηκε για την 23η αγωνιστική της διοργάνωσης με 95-90 στην έδρα της Μπασκόνια.

Μετά την Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτ λύγισε και στη Βιτόρια, «πληρώνοντας» την… υποτονική δεύτερη της περίοδο, τα ελλιπέστατα αμυντικά αντανακλαστικά της και τον εκνευρισμό του Ντουέιν Μπέικον από τα πολλά φάουλ και την τεχνική ποινή που δέχθηκε, τα οποία εκτροχίασαν επιθετικά τον Αμερικανό.

Στο 13-10 ανέβηκαν οι Βάσκοι, κάνοντας ακόμη ένα βήμα εξασφάλισης της θέσης τους στην οκτάδα και κάνοντας παράλληλα όνειρα τετράδας, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στο 8-15.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με τον Μπέικον να δίνει ρυθμό στην επίθεση του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» μπήκαν για πρώτη φορά αποφασισμένοι σε εκτός έδρας αγώνα και στο 5΄ αιφνιδίασαν την Μπασκόνια, γράφοντας το 4-16!

Ωστόσο, η άμυνα γρήγορα αποτέλεσε… άγνωστη λέξη για το «τριφύλλι», το οποίο χάθηκε στις περιστροφές και δέχθηκε επιμέρους σκορ 17-7, βλέποντας τους Βάσκους να πλησιάζουν στο -2 στο 10΄ (21-23).

Με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βρει τον αμυντικό εαυτό του, η Μπασκόνια έκανε ό,τι ήθελε μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, κυρίαρχησε στα ριμπάουντ και με 12/13 δίποντα μέχρι το ημίχρονο όχι μόνο πέτυχε την ανατροπή (44-34 στο 17΄), αλλά πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +14 (52-38), απέναντι σε έναν αποσβολωμένο Παναθηναϊκό.

Με τον Ράντονιτς να δοκιμάζει κάποια… ανορθόδοξα σχήματα στη θέση «4» ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο 23΄ στο -20 (60-40), βλέποντας τον Μπέικον απενεργοποιημένο και φανερά εκνευρισμένο στον πάγκο με τέσσερα φάουλ.

Ένα αμυντικό χαλάρωμα της Μπασκόνια βοήθησε τους Γουίλιαμς και Παπαγιάννη να δείξουν σημάδια… ζωής (76-67 στο 31΄), αλλά μέχρι εκεί… Οι Βάσκοι ενεργοποίησαν και πάλι την άμυνα τους, βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια και χωρίς να αγχωθούν έφτασαν άνετα στην 13η νίκη τους…

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 52-38, 76-65, 95-90

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Χοάν Πενιαρόγια): Χάουαρντ 24 (2), Χάιντεγκερ 5 (1), Σεντεκέρσκις 4, Μαρίνκοβιτς 14 (2), Ντίεθ 4, Τόμπσον 3, Κότσαρ 10, Ίνοκ 6, Κοστέλο 16 (3), Γκεντράιτις 9 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης 2, Γουόλτερς 7, Λι 16 (1), Παπαγιάννης 16 (2), Γουίλιαμς 19 (1), Γ. Καλαϊτζάκης 2, Μπέικον 16 (2), Γκριγκόνις 7, Γκουντάιτις 5.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Κανονικά θα διεξαχθεί το μάτς Παναθηναϊκος – Αστέρας Τρίπολης!

Κανονικά θα διεξαχθεί το παιχνίδι με τον Αστέρα σήμερα στις 3 το μεσημέρι, αφού δεν ανιχνεύθηκαν άλλα κρούσματα covid-19 στον σημερινό έλεγχο, που έγινε στο Κορωπί. Δεν βρέθηκε νέο κρούσμα covid-19 μετά τον σημερινό μοριακό έλεγχο, που έγινε στο Κορωπί στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πηγή:Newsbomb

Η Ε.Π.Σ.Αργολίδας θα πραγματοποιήσει Νέα Σχολή Διαιτησίας μέσω τηλεδιασκέψεων

Η Ε.Π.Σ Αργολίδας σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης και την ΚΕΔ ΕΠΟ, θα πραγματοποιήσουν Σχολή Νέων Διατητών Ποδοσφαίρου.  Τα μαθήματα θα γίνουν, για πρώτη φορά, μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων,  δίνοντας έτσι την ευκαιρία  σε όσες και όσους επιθυμούν, ακόμα και από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αργολίδας να λάβουν μέρος. Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων […]