15 °C Argos, GR
2 Απριλίου 2023

Σάκης Μουμτζής: Σύντροφοι, ο γιαλός ποτέ δεν είναι στραβός

Έκαναν πρόταση δυσπιστίας και έχασαν και στην ψηφοφορία και στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή. Επιτέθηκαν στον Ανδρουλάκη και διέρρηξαν τις σχέσεις τους με τον μελλοντικό κυβερνητικό εταίρο. Δήλωσαν πως δε θα συμμετάσχουν στις ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν στο Κοινοβούλιο και γέλασε ο κάθε πικραμένος. Έστησαν ένα ολόκληρο σκηνικό, με πολλούς πρωταγωνιστές, για να πείσουν τους πολίτες πως κινδυνεύουν οι ελευθερίες τους και ήρθε η έκθεση του Economist για την ποιότητα της Δημοκρατίας και η Ελλάδα το 2022 από την 39η  θέση που βρισκόταν το 2019, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ανέβηκε στην 25η, επί 167 κρατών.

Ό,τι πιάνουν, το χαντακώνουν.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι ζουν στον δικό τους κόσμο και μετρούν τον κανονικό κόσμο με τα δικά τους μέτρα. Έχουν παντελή αδυναμία να αναλύσουν την πραγματικότητα, γιατί αυτοί έχουν κατασκευάσει μια άλλη πραγματικότητα. Και ο αληθινός κόσμος τους εκδικείται.

Ισχυρίζονται με επιμονή πως η Ελλάδα βαδίζει στα χνάρια της Ουγγαρίας του Όρμπαν, αν και οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται κάτι τέτοιο. Υπάρχει πλήρης ελευθερία έκφρασης, ο αντιπολιτευόμενος Τύπος αριθμητικά υπερτερεί του φιλοκυβερνητικού, δέκα πικραμένοι κάνουν ελεύθερα πορείες χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας, ακόμα και οι μυστικοί πράκτορες συνδικαλίζονται.

Ο Ecomomist, για την Ριζοσπαστική Αριστερά, προφανώς έχει μικρότερο κύρος από κάποια αριστερόστροφα «παρατηρητήρια», από κάποιες αγνώστου προελεύσεως ΜΚΟ και από κάποιες γραφικές περσόνες ενός ακτιβισμού της δεκαετίας του 1980. Οι χθεσινές διαπιστώσεις του τούς πίκραναν πολύ. Στην πατρίδα μας υπάρχει άψογη εκλογική διαδικασία, υπάρχει πλουραλισμός, η κυβέρνηση χειρίστηκε υποδειγματικά το θέμα των εμβολιασμών και με την πολιτική της δεν επέτρεψε να διαλυθεί η κοινωνία, ενώ όπως σημειώνει ο Economist η κρίση στην Ουκρανία δεν έθιξε τα μεγέθη της Εθνικής Οικονομίας. Όλα αυτά συνεκτιμήθηκαν και η Ελλάδα ανέβηκε βαθμίδες.

Αυτά δεν τα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά η ετήσια έκθεση του Economist Intelligence Unit. Και τώρα τι γίνεται που η ορμπανοποίηση της Ελλάδας πήγε άκλαυτη από ένα τόσο έγκυρο περιοδικό; Πώς θα στηθεί το νέο αντιδικτατορικό μέτωπο ενάντια στη «χούντα του Κούλη;» πώς θα δικαιολογηθεί ο νέος ανένδοτος και η πορεία προς τον λαό; Δύσκολες οι απαντήσεις. Σε αδιέξοδο οι σύγχρονοι αντιστασιακοί.

Αυτά βλέπει ο Μητσοτάκης και σχεδιάζει από τώρα το νέο υπουργικό συμβούλιο της νέας τετραετίας. Γιατί όσο ο Α. Τσίπρας εξακολουθεί να χαράσσει την πολιτική του με βάση μια εικονική πραγματικότητα, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αυξάνει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του.

Προφανώς, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως ο γιαλός ποτέ δεν είναι στραβός.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα / Τοπικές νεφώσεις

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου. Πιθανότητα τοπικών βροχών. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Πιθανότητα ασθενώς τοπικών βροχών υπάρχει κυρίως για την Κρήτη, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου […]

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου

Τα ζώδια σήμερα Tι προβλέπουν τα ζώδια για σας σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Μην ασχολείστε με τις γνώμες και τις υποδείξεις των τρίτων. Ειδικά για την προσωπική σας ζωή, ξέρετε τι πρέπει να διορθώσετε. Η εργασία σας έχει ανοδικές τάσεις. ΤΑΥΡΟΣ 21/04 – 20/05 Οι πιο πολλοί από το ζώδιό σας […]