18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Βιωματικό εργαστήριο: «Χτίζοντας σταδιακά δεξιότητες ενός ολοκληρωμένου ρήτορα»

Οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Αργολίδας και Κορινθίας και η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση συνδιοργανώνουν επιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες με θέμα «Χτίζοντας σταδιακά δεξιότητες ενός ολοκληρωμένου ρήτορα» στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου το Σάββατο 18/2/23, ώρα 10:00-13:30.

Σκοπός και Πρόγραμμα

Με τη συνδρομή των επιμορφωτών της Ένωσης Ρητορικής καθώς και έμπειρων φοιτητών-εκπαιδευτών ρητορικής, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα:

  • Έρθουν σε επαφή με τις απαιτήσεις κάθε ρητορικού αγωνίσματος.
  • Συζητήσουν συμβουλές για την καλύτερη δυνατή απόδοση κατά τη διάρκεια των αγώνων.
  • Λάβουν μέρος σε ασκήσεις και παιχνίδια για την προετοιμασία.

Θα παρουσιαστούν, ακόμη, προτάσεις για την ένταξη της ρητορικής στην καθημερινή διδακτική πράξη.

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της επιμόρφωσης.

Εγγραφή

Για να παρακολουθήσετε την επιμόρφωση, θα πρέπει να εγγραφείτε μέσω φόρμας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, εκτός από την εγγραφή στην παρακάτω φόρμα, θα πρέπει να εγγραφείτε και στη Φόρμα «Αγώνες Επιχειρηματολογίας/debate #YouLEAD» προκειμένου να:

  • Λάβετε μέρος στην επιμόρφωση.
  • Λάβετε το υποστηρικτικό υλικό.
  • Προσκληθείτε σε επόμενες επιμορφώσεις.

Εγγραφείτε στην επιμόρφωση

Ρητορικοί αγώνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Υπενθυμίζουμε ότι οι ρητορικοί αγώνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος #YouLEAD, στο οποίο συμμετέχουν άλλες 5 χώρες εκτός από την Ελλάδα. Για τους μαθητές και τις μαθήτριες, προβλέπεται να έρθουν σε επαφή με συμμαθητές και συμμαθήτριες από τις υπόλοιπες χώρες.

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, να λάβουν εξειδικευμένη επιμόρφωση (όπως εκείνη που υλοποιήθηκε ήδη με εισηγητή τον διεθνή κριτή και εκπαιδευτή Miha Andric) και να είναι κριτές και σε άλλες διοργανώσεις, μπορούν να εγγραφούν στο σώμα κριτών της Ένωσης Ρητορικής.

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Επεισοδίων

Από το 2006, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εγκεφαλικών Επεισοδίων (World Stroke Organization) έχει καθιερώσει την 29η Οκτωβρίου ως  Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών Επεισοδίων για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη «σύγχρονη αυτή πανδημία», η οποία απειλεί, όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Ως Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (ΑΕΕ) ορίζεται η βλάβη του εγκεφαλικού παρεγχύματος […]