13 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα προοδευτικά θα κινηθουν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη και μέχρι αργά το απόγευμα στη Θράκη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας (ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 600 μέτρα και πάνω από τα 300-400 μέτρα στη Μακεδονία). Χιονοπτώσεις αναμένονται σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 8, στην Ήπειρο από 1 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 10, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 6 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 12, στα Επτάνησα από 9 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 12 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ, με προοδευτική ενίσχυση τοπικά στα 8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο νοτιοανατολικοί με 7-8 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική περιμένουμε τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και γρήγορα νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12-13 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς.

Περισσότερα Άρθρα

Ιερέας έκανε «μαϊμού» εράνους και μάζευε χιλιάδες ευρώ για ίδιον όφελος

Την καλή καρδιά των πιστών, εκμεταλλεύτηκε για ίδιον όφελος ένας ιερέας από τα Τρίκαλα, ο οποίος έκανε «μαϊμού» εράνους μέσα από το διαδίκτυο και τα χρήματα που μάζευε σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, τα χρησιμοποιούσε  για να διάγει πολυτελή ζωή.  Μάλιστα είχε αγοράσει αυτοκίνητο αξίας 31.000 ευρώ, ενώ άλλα 22.000 ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή του, και […]

Πέντε μύθοι για την προστασία από τον ήλιο

Καθώς βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, φαίνεται ότι είναι καλή στιγμή να απομυθοποιήσουμε μερικές λάθος αντιλήψεις. Μύθος 1: «Δεν μπορείς να καείς στη σκιά» Η αποτελεσματική σκιά μπορεί να παρέχει προστασία από τις ακτίνες UV του ήλιου, αλλά μπορούμε ακόμα να καούμε και στη σκιά. Τα υλικά σκίασης με τρύπες ή κενά μπορούν να επιτρέψουν […]