10 °C Argos, GR
1 Φεβρουαρίου 2023

Διατηρήστε τα έπιπλά σας σαν καινούργια  

Τα έπιπλα αποτελούν μια επένδυση για το σπίτι σας και σίγουρα έχετε αφιερώσει πολύ χρόνο αλλά και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για να τα αποκτήσετε. Είναι αναμενόμενο λοιπόν να σας προκαλεί μεγάλη στεναχώρια η φθορά που υφίστανται με το πέρασμα του χρόνου και λόγω της καθημερινής τους χρήσης. Αν θέλετε να μάθετε μερικούς έξυπνους τρόπους ώστε να διατηρήσετε τα έπιπλά σας σαν καινούργια, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να διαβάζετε το παρόν άρθρο.

Καθαρίστε τα υφάσματα τακτικά

Πολλά από τα έπιπλά σας, όπως οι καναπέδες, είναι επενδυμένα με υφάσματα. Φροντίστε να περιποιείστε αυτά τα υφάσματα τακτικά ώστε να μοιάζουν σαν καινούργια. Στην αγορά θα βρείτε ειδικά βουρτσάκια ώστε να αφαιρείτε με ευκολία την σκόνη που κάθεται πάνω τους αλλά και μικρολεκέδες που δεν είναι αρκετοί ώστε να σας βάλουν στην διαδικασία να πλύνετε ολόκληρο το ύφασμα εξαιτίας τους. Καλό θα ήταν ωστόσο να βάλετε στο πρόγραμμα των οικιακών εργασιών σας το πλύσιμο αυτών των υφασμάτων 1 φορά το μήνα ή 1 φορά το δίμηνο ώστε να τα διατηρείτε πάντα φρέσκα και λαμπερά.

Εμπιστευτείτε το καθαριστήριο

Έπεσε λάδι πάνω στον αγαπημένο σας καναπέ, λερώσατε με μελάνι τις κουρτίνες ή τα στόρια του σπιτιού σας ή ρίξατε κρασί πάνω στο τραπεζομάντηλό σας; Όχι δεν είναι μια καλή ιδέα να καθαρίσετε αυτούς τους επίμονους λεκέδες μόνοι σας. Αντιθέτως κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί μοιραίο για τα υφάσματα αυτά και να τα καταστρέψετε στο πλύσιμο προκαλώντας ξεθώριασμα των χρωμάτων τους. Προτιμήστε να βγάλετε τα υφάσματα από τους καναπέδες, να ξεκρεμάσετε τις κουρτίνες από το κουρτινόξυλο και να επισκεφτείτε το καθαριστήριο. Οι ειδικοί γνωρίζουν φυσικά πως να αφαιρέσουν ακόμη και τους πιο επίμονους λεκέδες και θα κάνουν τα υφάσματά σας σαν καινούργια στο λεπτό!

Φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε τα έπιπλα εσωτερικού χώρου για εξωτερική χρήση

Πόσες φορές θέλετε να καθίσετε στον κήπο ή την βεράντα σας με παρέα και δεν διστάζετε να βγάλετε έξω τις καρέκλες ή τα τραπέζια του σαλονιού σας; Ενώ πόσες από αυτές τις φορές τείνετε να τα ξεχνάτε εκεί ίσως και για μέρες; Σταματήστε αυτό το λάθος! Τα έπιπλα εσωτερικού χώρου δεν προορίζονται να είναι τόσο ανθεκτικά ώστε να τα τοποθετείτε σε εξωτερικούς χώρους και με τίποτα δεν είναι ικανά να αντικαταστήσουν τα έπιπλα που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μην φουσκώνουν από το νερό της βροχής ή τις υψηλές θερμοκρασίες. Προστατεύστε τα έπιπλά σας και εκείνα θα σας ανταμείψουν παραμένοντας σαν καινούργια για χρόνια.

Περισσότερα Άρθρα

«Θύμα» του κορονοϊού η μεταμοσχευτική δραστηριότητα – Μείωση κατά 85% στην Ελλάδα

Εκτός από τους λήπτες συμπαγών οργάνων, «θύμα» της πανδημίας της νόσου COVID-19 είναι και η μεταμοσχευτική δραστηριότητα, η οποία κατά τους προηγούμενους 2,5 μήνες έχει σημειώσει μεγάλη μείωση σε όλες τις χώρες, αλλά με διακυμάνσεις από 30% στην Ιταλία μέχρι 50% στο Ηνωμένο Βασίλειο και 80% στην Ισπανία. Τα αίτια είναι πολλά και προφανή, σημειώνουν, […]

Αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ από τις καταστροφές που προκάλεσε ο «Ιανός»

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος συγκάλεσε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού με θέμα τον συντονισμό των ενεργειών των Υποκαταστημάτων και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την προώθηση του εκτιμητικού έργου των ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν από τις καταστροφικές συνέπειες του Μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», σε διάφορες περιοχές της χώρας.Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο […]