20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή στο ΕΠΑΛ Λουτρακίου

Περιστατικό βίας και μάλιστα άγριου ξυλοδαρμού σημειώθηκε στο ΕΠΑΛ Λουτρακίου, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανήλικου μαθητή, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ και την Πέμπτη χειρουργείται στη γνάθο.

Ο 16χρονος μαθητής της Β’ λυκείου, που φοιτά στο 2ο ΕΠΑΛ, φέρει σοβαρά κατάγματα στην κάτω γνάθο και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ από τις 16 Ιανουαρίου, όταν και σημειώθηκε το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, ένα ενήλικο άτομο εξωσχολικό, ηλικίας 22 ετών, έπιασε την κουβέντα με τον ανυποψίαστο 16χρονο μαθητή, του απέσπασε την προσοχή και εν συνεχεία ένας ανήλικος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ επιτέθηκε πισώπλατα, με μπουνιές και κλωτσιές, στον μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ.

Το περιστατικό συνέβη εν ώρα διαλείμματος και ενώ ο μαθητής κατευθυνόταν από το 2ο ΕΠΑΛ στο 1ο γιατί είχε μάθημα στα εργαστήρια.

Μετά την επίθεση, ο 16χρονος κείτονταν αιμόφυρτος στο προαύλιο. Οι γονείς καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία των διδασκόντων καθηγητών, οι οποίοι δεν επέδειξαν τη δέουσα προσοχή, δεν περιέθαλψαν το παιδί, δεν του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, δεν ενημέρωσαν τους γονείς, δεν το μετέφεραν σε νοσοκομείο, αλλά ούτε και τιμώρησαν τον άλλο μαθητή για τον ξυλοδαρμό, ούτε ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία ενός εξωσχολικού στο σχολείο τους.

Η μητέρα του 16χρονου πληροφορήθηκε για το γεγονός από το ίδιο το παιδί, τηλεφώνησε στο σχολείο να μάθει τι συνέβη και της απάντησαν να «ξαναπάρει αργότερα», όπως καταγγέλλει.

Έσπευσε ο πατέρας του στο σχολείο όσο πιο γρήγορα μπορούσε, είδε το παιδί αιμόφυρτο να πονά και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Οι γιατροί περιέθαλψαν και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον μαθητή, αλλά μετά από διαγνωστικό και ακτινολογικό έλεγχο, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο ΚΑΤ των Αθηνών.

Ο μαθητής αναμένεται την Πέμπτη να χειρουργηθεί και να τοποθετηθούν λάμες στη γνάθο του για να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε από τον ξυλοδαρμό.

Αιτία μια κοπέλα

Ο μαθητής που επιτέθηκε είχε σχέση με μια κοπέλα και ζήλεψε, όπως λένε οι γονείς, επειδή ο 16χρονος ήταν φίλος της.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ δήλωσε στο Loutrakiblog.gr ότι το περιστατικό έγινε έξω από τον προαύλιο χώρο, πράγματι σημειώθηκε το περιστατικό, ενημερώθηκαν όπως είπε οι γονείς, οι οποίοι παρέλαβαν τα παιδιά τους από το σχολείο και δεν θέλησε να προβεί σε άλλες δηλώσεις.

Η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ δήλωσε στο Loutrakiblog.gr ότι δεν γνωρίζει για το περιστατικό, ούτε και μπορεί να κάνει δηλώσεις και στη συνέχεια παρέπεμψε το Μέσο στον διευθυντή της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Ο διευθυντής απουσίαζε λόγω ασθένειας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διεύθυνση ενημερώθηκε για το περιστατικό, όχι όμως για τη σοβαρότητά του.

Οι γονείς του 16χρονου μαθητή απευθύνθηκαν στην αστυνομία και κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Πηγή: loutrakiblog.gr

Περισσότερα Άρθρα

Λαμπρές εκδηλώσεις στην Αθήνα για τον Άγιο Αναστάσιο από το Σύλλογο των Απανταχού Ναυπλιέων “Ο Ναύπλιος”

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε, όπως άλλωστε έχει καθιερωθεί, ο προστάτης και πολιούχος της γενέτειρας πόλης από τον Σύλλογο των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ». Στον ιστορικό Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύκη, στο κέντρο της Αθήνας, όπου και φυλάσσεται η Αγία Εικόνα. τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία προεξάρχοντος του Παν. Αρχιμανδρίτου Π. Χρυσοστόμου Καλαθά, συλλειτουργούντων […]

Δημοσκόπηση: Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά, έγκριση για την ασφάλεια, σταθερά διψήφια η διαφορά

Ανησυχία της κοινής γνώμης για τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις αποτυπώνει η δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στο προσκήνιο του προβληματισμού των Ελλήνων περνάνε τα ελληνοτουρκικά, έναντι της οικονομικής κρίσης παλαιότερα, καθώς έξι στους 10 Έλληνες ανησυχούν ιδιαίτερα από την επιθετική στάση της Άγκυρας. Περίπου πέντε στους 10 […]