20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2023

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, ετοιμάζονται για το Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2023 και προσκαλούν ντόπιους και επισκέπτες σε ένα δεκαήμερο ξεφάντωμα, γεμάτο εκδηλώσεις, κέφι, χορό και διασκέδαση, όπως μοναδικά ξέρουν να προσφέρουν εδώ και δεκαετίες.

Οι προετοιμασίες, μάλιστα  από το ΔΟΠΠΑΤ, είναι πυρετώδεις.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στα γραφεία του ΔΟΠΠΑΤ, η πρόεδρος Μαρία Ράλλη, παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής το χρονοδιάγραμμα των εκδηλώσεων του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού, το οποίο χαρακτήρισε ως μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις που διαχρονικά απευθύνεται σε χιλιάδες κόσμου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, οι εκδηλώσεις του Αναπλιώτικου καρναβαλιού, ξεκινούν με το άνοιγμα του Τριωδίου στις 5 Φεβρουαρίου 2023, εμπλουτίζονται από την Τσικνοπέμπτη και μετά και ολοκληρώνονται με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023.

Οι παρευρισκόμενοι επέδειξαν θερμό ενδιαφέρον, κατέθεσαν κάποιες επιπλέον προτάσεις  και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Βουλευτικού, σε μια ευρύτερη συνάντηση παρουσία και των συλλόγων της περιοχής, των  εκπροσώπων των σχολείων, των  φορέων του δήμου καθώς και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση, από την πρόεδρο, του φετινού θέματος της καρναβαλικής παρέλασης, το οποίο είναι :

«Τα πάντα όλα, Αποκριάτικα!».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κυρία Ράλλη: «Μετά από τρία δύσκολα χρόνια, με ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες λόγω της πανδημίας, με απουσία καρναβαλικών εκδηλώσεων, φέτος επιχειρούμε  να κάνουμε μια επανεκκίνηση και σας θέλουμε όλους πρωταγωνιστές.  Σε μια προσπάθεια να μην αποκλείσουμε κανένα από αυτή τη γιορτή, επιλέξαμε ένα θέμα το οποίο επιτρέπει σε όλους να μεταμφιεστούν και βγουν στους δρόμους. Αυτή τη χρονιά, θέλουμε να βγάλουμε στους δρόμους και θεματικές αποκριάτικες στολές ίσως και παλιότερων δεκαετιών αλλά με μια φρέσκια εικαστική προσέγγιση, οι οποίες σε κάποιους θα επαναφέρουν αναμνήσεις και σε άλλους χαρά. Το 2023 θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο Καρναβάλι. Και θέλουμε οι Πρωταγωνιστές να είστε εσείς!».

 

Περισσότερα Άρθρα

Τα ισχυρά μελτέμια βούλιαξαν ταχύπλοο σκάφος στην Καραθώνα

Οι ισχυροί βοριάδες που επικράτησαν από νωρίς το πρωί χθες στην περιοχή του Ναυπλίου είχαν ως αποτέλεσμα να βουλιάξει ένα σκάφος. Ο πολύ έντονος κυματισμός που προκάλεσαν τα μελτέμια που πνέουν στον Αργολικό Κόλπο, αναποδογύρισαν και βούλιαξαν ένα ταχύπλοο σκάφος που ηταν δεμένο στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην παραλία Καραθώνας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε […]

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης ανέλαβε καθήκοντα

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας έγινε το μεσημέρι η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη. Παρόντες στην εκδήλωση όπου παρεβρέθηκαν και υπάλληλοι της Π.Ε. Αργολίδας ήταν ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σχοινοχωρίτης (ο οποίος αναλαμβάνει χρέη εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας για θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης), ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου […]