13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αφιέρωμα στο έργο της σπουδαίας Ελένης Τσίγκα από το Δήμο Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας (ΕΣΛΑ) και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» διοργάνωσαν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Βουλευτικού, μια βραδιά αφιερωμένη στο ποιητικό και συγγραφικό έργο της Ελένης Τσίγκα – Νάσαινα που έφυγε από τη ζωή στις 18 Ιανουαρίου 2021.

Για το έργο της μίλησαν:

  • Πέτρος Ορφανός, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου
  • Γιωργος Κόνδης, πρόεδρος της ΕΣΛΑ
  • Θεοδόσης Σπαντιδέας, πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”
  • Φωτεινή Τσίγκα, φιλόλογος-θεατρολόγος

Παρουσιάστηκαν επίσης δύο ποιητικές συλλογές της οι «Ποιητικές Ανάσες» και οι «Τέσσερις εποχές» καθώς και το βιβλίο της «Αυτοεκτίμηση – Αυτοαντίληψη».

Την εκδήλωση συντόνισε η κόρη της συγγραφέως, Ευριδίκη Νάσαινα, εκπαιδευτικός.

Ακολούθησε η παράσταση του Παναγιώτη Γουργουλιού “24+Κορμοράνος” βασισμένη σε ποιήματα των συλλογών της ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μουσικό πρόγραμμα από τον συνθέτη και πιανίστα Ανδρέα Ρεντούλη.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση ανέφερε:

«Η σημερινή εκδήλωση τιμά έναν άνθρωπο που όλοι τον είχαμε σε εκτίμηση και αναγνωρίζει την μεγάλη προσφορά του στον τόπο μας. Την Ελένη Τσίγκα που είχα την τιμή να την γνωρίζω προσωπικά άφησε θετικό αποτύπωμα σε πολλούς ανθρώπους μικρούς και μεγάλους. Το πολιτιστικό γίγνεσθαι του Δήμου Ναυπλιέων είναι συνυφασμένο με το έργο της το οποίο δεν θα ξεχαστεί ποτέ.  Ευχαριστώ όλους τους ομιλητές της εκδήλωσης που θα μιλήσουν και θα αναδείξουν αυτό το πλούσιο ποιητικό και συγγραφικό της έργο».

Στην εκδήλωση, εκτός του Δημάρχου  Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, παραβρέθηκε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας και ο πρόεδρος του ιδρύματος «Ιωάννης Καποδίστριας» και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χελιώτης.

Περισσότερα Άρθρα

Ηλιούπολη: «Η κόρη μου είχε λεφτά και ναρκωτικά, εγώ έκανα τον βλάκα» υποστηρίζει ο πατέρας της 19χρονης

Το “πινγκ-πονγκ” ευθυνών στο οποίο επιδίδονται οι τρείς μέχρι σήμερα κατηγορούμενοι στην υπόθεση σωματεμπορίας της Ηλιούπολης  αποκαλύπτει το ζοφερό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε και έζησε η 19χρονη  η οποία βρήκε το θάρρος  να καταγγείλει τους βιαστές της και τους ανθρώπους που την εξανάγκαζαν να εκδίδεται. Την ώρα που παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή όλοι […]

«Μαραθώνιος Ναυπλίου – Nafplio Marathon 2022» / Απολογιστικό Βίντεο Αγωνιστικών Εκδηλώσεων

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου έδωσε στην δημοσιότητα το Επίσημο Βίντεο των αγωνιστικών εκδηλώσεων του Μαραθωνίου Ναυπλίου που έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες με επιτυχία και με την συμμετοχή χιλιάδων δρομέων, συνοδευτικών προσώπων και επισκεπτών στις 17 Απριλίου 2022 Μαραθώνιος Ναυπλίου 2022 – Highlights Η Οργανωτική Επιτροπή, ευχαριστεί τους πολίτες της Αργολίδας και […]