20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Oφέλη μασάζ στα άτομα από 60 ετών και άνω

Καθώς γερνάμε, το σώμα μας μπορεί να γίνει πιο αργό και πιο επιρρεπές σε πόνους. Ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι μπορεί να υποφέρουν από παθήσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα ή η νόσος του Πάρκινσον που μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά την ποιότητα ζωής τους. Αλλά μην ανησυχείτε – η θεραπεία μασάζ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για όσους είναι άνω των 60 ετών να ανακουφίσουν αυτού του είδους τις παθήσεις!

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τα πάντα για το πώς ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα μασάζ στο σπίτι μπορεί να μειώσει τον πόνο, παρέχοντας παράλληλα και γενικά οφέλη για την υγεία. Έτσι, αν ψάχνετε για ανακούφιση, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς το μασάζ θα μπορούσε να είναι η τέλεια θεραπεία!

Τα θετικά αποτελέσματα του μασάζ για το σώμα

Οι θεραπείες μασάζ προσφέρουν ποικίλα πλεονεκτήματα σε ολόκληρο το σώμα. Όχι μόνο βοηθούν στην εξάλειψη των ενοχλήσεων των αρθρώσεων και των μυών, αλλά βοηθούν επίσης στη μείωση των αυξημένων επιπέδων άγχους που συνοδεύουν τη γήρανση. Χρησιμοποιώντας ηρεμιστικές κινήσεις, επιτυγχάνεται βελτιωμένη ροή του αίματος -ιδιαίτερα για τα διαβητικά άτομα που υποφέρουν από πόνο στα πόδια- ενώ ταυτόχρονα επιτρέπεται στους μύες του ατόμου να χαλαρώσουν και η ψυχική του κατάσταση να ηρεμήσει.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η θεραπεία με μασάζ μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τους ηλικιωμένους ενήλικες, όπως:

Από την καταπράυνση της οργής που σχετίζεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ έως τη μείωση της κατάθλιψης, το μασαζ κατ’ οίκον προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων για τη σωματική και ψυχική υγεία. Ενισχύει το σώμα, χαλαρώνει την ένταση τόσο στο μυαλό όσο και στους μύες, μειώνει τον πόνο από την οστεοαρθρίτιδα μαζί με την ενίσχυση της ποιότητας του ύπνου καθώς και του χρόνου ανάρρωσης μετά από ασθένεια ή τραυματισμό. Επιπλέον, το masaz sto spiti επιφέρει ψυχολογικές αλλαγές που παράγουν πιο θετικές προοπτικές για τη ζωή!

Η θεραπεία με μασάζ μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή και μη επεμβατική προσέγγιση για τη μείωση των συμπτωμάτων διαφόρων παθήσεων που σχετίζονται με την ηλικία, ειδικά όταν συνδυάζεται με ιατρική φροντίδα. Με συνεχείς θεραπείες μασάζ, τα ηλικιωμένα άτομα μπορούν να βιώσουν αυξημένα επίπεδα ενέργειας, βελτιωμένη ποιότητα ζωής, καθώς και βελτιωμένα συναισθήματα και σωματική υγεία συνολικά. Το μασάζ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τους ηλικιωμένους να παραμείνουν νεανικοί και υγιείς!

Επιλέξτε την ιδανική θεραπεία για το σώμα σας

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να φροντίζετε το σώμα σας, και η θεραπεία μασάζ μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσέγγιση για να κάνετε ακριβώς αυτό. Επιλέγοντας το ιδανικό είδος μασάζ για αυτό που σας απασχολεί, όχι μόνο θα αναβαθμίσετε την προσαρμοστικότητα και τη φορητότητα αλλά επιπλέον θα βελτιώσετε άμεσα την ψυχική υγεία. Βάλτε στην άκρη λίγη προσπάθεια για τον εαυτό σας – χαρίστε στον εαυτό σας στιγμές ανακούφισης καθώς και χαλάρωσης- το σώμα σας αξίζει αυτή την αγάπη! Τα πλεονεκτήματα γίνονται εμφανή σχεδόν αμέσως στη συνηθισμένη ζωή.

Μην αφήνετε το σώμα σας να σας κρατάει μακριά από τις δραστηριότητες που αγαπούσατε! Φροντίστε το με θεραπεία μασάζ και διατηρήστε έναν υγιή, δραστήριο τρόπο ζωής. Βρείτε το σωστό είδος μασάζ που σας ταιριάζει – δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην επενδύσετε στον εαυτό σας τώρα! Κλείστε Ραντεβού Μασάζ Σήμερα!

 

Περισσότερα Άρθρα

Λεωφορείο από Ναύπλιο και Άργος για το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στην Αθήνα

Το λεωφορείο που θα μεταφέρει τους απεργούς του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας στο συλλαλητήριο της Αθήνας αύριο 14 Ιανουαρίου 2019 θα ξεκινήσει από το Ναύπλιο απέναντι από τη Τράπεζα Πειραιώς στις 12:00 το πρωί. Κατόπιν θα παραλάβει τους συναδέλφους του Άργους από το σταθμό του Ο.Σ.Ε. Άργους στις 12:30 το πρωί. Για το Δ.Σ. […]

Κυριακή των Μυροφόρων

Κυριακή των Μυροφόρων Την δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα (16 Μαΐου 2021) τιμώνται οι Μυροφόρες, οι ευσεβείς εκείνες γυναίκες, οι οποίες παρακολούθησαν τη διδασκαλία και τη δημόσια δράση του Ιησού Χριστού με χαρακτηριστική αφοσίωση, επιμελήθηκαν και άλειψαν με αρώματα το σώμα του Ιησού κατά την ταφή του και αξιώθηκαν να πληροφορηθούν πρώτες από τον άγγελο […]