10 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

“Μονόλογοι του Έρωτα” Μουσική: Κωνσταντίνος Λυγνός Ποίηση: Τζένη Βλαχώνη

Οι «Μονόλογοι του Έρωτα» είναι ένα έργο διάρκειας περίπου δεκαπέντε λεπτών, που παρουσιάζει σε μουσική αφήγηση την (άτυχη τελικά) ερωτική σχέση μίας γυναίκας: Προσμονή, συνάντηση, έρωτας, χωρισμός, ανάμνηση.

Βασίστηκε σε μία επιλογή των πιο σύντομων ερωτικών ποιημάτων της Τζένης Βλαχώνη, η οποία και απαγγέλει στην ηχογράφηση αυτή. Η επιλογή και η σειρά των ποιημάτων καθορίστηκε από το συνθέτη έτσι που να στηθεί μία ιστορία. Η έμφαση είναι στην αφήγηση και την εξέλιξη των συναισθημάτων με τη μουσική να λειτουργεί υποστηρικτικά και σε μάλλον χαμηλούς τόνους. Υπάρχουν πολλά θεατρικά στοιχεία και το έργο μπορεί να παρουσιαστεί ζωντανά ως μουσική παράσταση. Αυτό είναι το στοιχείο που ανάδειξε η ευφάνταστη σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ψαρρά και φαίνεται στο σύντομο trailer παρουσίασης των «Μονολόγων» που ακολουθεί.

Το μουσικό σύνολο αποτελείται από λίγα όργανα: φλάουτο (Νίκος Σταθουλόπουλος), βιολοντσέλο (Αστέριος Πουφτής), διάφορα κρουστά (Παναγιώτης Ζιάβρας) και πιάνο (Απόστολος Παλιός). Παίζει το μουσικό σύνολο «Παρουσίες» και διευθύνει ο νέος μαέστρος Γιώργος Σακαρέλλος.

Περισσότερα Άρθρα

Πύργος: Υπάλληλος ντελίβερι τραυματίστηκε σε τροχαίο

Ακόμα ένα τροχαίο με θύμα υπάλληλο ντελίβερι συνέβη στον Πύργο,  λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης στην οδό Ερυθρού Σταυρού στο ύψος της συμβολής με την οδό Τ. Πετροπούλου, πίσω από το παλιό νοσοκομείο της πόλης. Το μηχανάκι που οδηγούσε ο νεαρός άντρας συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο ΙΧΕ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο […]

Δήλωση Νίκου Γόντικα για την απονομή επαίνου από το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας

Ο Νίκος Γόντικας αφού ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας για την τιμή στο πρόσωπό του με την απονομή επαίνου για την υποστήριξη από τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ του Μουσείου δήλωσε «Αποτελεί τιμή για τη Ζάτουνα, την Αρκαδία και ολόκληρη την Πελοπόννησο, το γεγονός ότι σε αυτά εδώ τα χώματα ο […]