17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

“Μονόλογοι του Έρωτα” Μουσική: Κωνσταντίνος Λυγνός Ποίηση: Τζένη Βλαχώνη

Οι «Μονόλογοι του Έρωτα» είναι ένα έργο διάρκειας περίπου δεκαπέντε λεπτών, που παρουσιάζει σε μουσική αφήγηση την (άτυχη τελικά) ερωτική σχέση μίας γυναίκας: Προσμονή, συνάντηση, έρωτας, χωρισμός, ανάμνηση.

Βασίστηκε σε μία επιλογή των πιο σύντομων ερωτικών ποιημάτων της Τζένης Βλαχώνη, η οποία και απαγγέλει στην ηχογράφηση αυτή. Η επιλογή και η σειρά των ποιημάτων καθορίστηκε από το συνθέτη έτσι που να στηθεί μία ιστορία. Η έμφαση είναι στην αφήγηση και την εξέλιξη των συναισθημάτων με τη μουσική να λειτουργεί υποστηρικτικά και σε μάλλον χαμηλούς τόνους. Υπάρχουν πολλά θεατρικά στοιχεία και το έργο μπορεί να παρουσιαστεί ζωντανά ως μουσική παράσταση. Αυτό είναι το στοιχείο που ανάδειξε η ευφάνταστη σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ψαρρά και φαίνεται στο σύντομο trailer παρουσίασης των «Μονολόγων» που ακολουθεί.

Το μουσικό σύνολο αποτελείται από λίγα όργανα: φλάουτο (Νίκος Σταθουλόπουλος), βιολοντσέλο (Αστέριος Πουφτής), διάφορα κρουστά (Παναγιώτης Ζιάβρας) και πιάνο (Απόστολος Παλιός). Παίζει το μουσικό σύνολο «Παρουσίες» και διευθύνει ο νέος μαέστρος Γιώργος Σακαρέλλος.

Περισσότερα Άρθρα

Τρία έργα – παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των καταπτώσεων στον Ισθμό της Κορίνθου

Τρία έργα – παρεμβάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των καταπτώσεων στη Διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της εταιρίας «Διώρυγος Κορίνθου», στα Ίσθμια, υπό την προεδρία του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, το πρώτο έργο αφορά «την μελέτη […]

Το Πορτρέτο των Μηνών — Ιούνιος

Ο έκτος μήνας του Γρηγοριανού (Νέου) Ημερολογίου, με διάρκεια 30 ημέρες. Αρχικά, ο Junius ήταν ο τέταρτος μήνας του δεκάμηνου Ρωμαϊκού ημερολογίου και πήρε το όνομά του, κατά την επικρατέστερη εκδοχή, από τη θεά Γιούνο (Juno, Ήρα), σύζυγο του Γιούπιτερ (Jupiter, Ζευς) και προστάτιδα του οίκου και του γάμου, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο μήνας. […]