20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Στο καλοκαίρι του 2023 μεταθέτει η κυβέρνηση την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας με προσωπικό»

Σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς με την οποία ζητούσε την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας και του Α.Τ. Κρανιδίου με προσωπικό, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «ότι οι προκηρυχθείσες, κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, θέσεις αστυνομικού προσωπικού διαφόρων βαθμών για τη Διεύθυνση Αστυνομίας (Δ.Α.) Αργολίδας έχουν καλυφθεί σχεδόν στο σύνολό τους, ενώ θα εξεταστεί η τυχόν περαιτέρω ενίσχυσή της κατά τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2023».
Επίσης, σε άλλο σημείο του εγγράφου σχετικά με το πόσοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας αποστρατεύτηκαν στις 31-12-2022 παραδέχεται ότι είναι 12 τελικά αναφέροντας τα εξής: «Ως προς το διαλαμβανόμενο στην εν θέματι Ερώτηση ζήτημα των συνταξιοδοτήσεων γνωρίζεται ότι -12- συνολικά αστυνομικοί που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας πρόκειται να αποστρατευτούν λόγω ορίου ηλικίας (έως 31-12-2022), κατόπιν σχετικής απόφασης των αρμόδιων Συμβουλίων Κρίσεων τα οποία συνεδρίασαν τον μήνα Νοέμβριο.»
Τέλος, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «ρίχνει το μπαλάκι» στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας η οποία όπως αναφέρει στην απάντηση του «αναλαμβάνει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για τον ορθολογικό προγραμματισμό της διάθεσης του υφιστάμενου προσωπικού της προς εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού και εν γένει δημοσίου συμφέροντος, ενώ αξιολογεί διαρκώς τις ανακύπτουσες κάθε φορά ανάγκες και μεριμνά προκειμένου οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της να ανταποκρίνονται στα τακτικά αστυνομικά τους καθήκοντα, ενισχύοντας αυτές κατάλληλα εφόσον κρίνεται απαραίτητο, ώστε να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ομαλής και αποδοτικής λειτουργίας τους και ο πολίτης να απολαμβάνει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του στην ασφάλεια.»

Περισσότερα Άρθρα

Αργολίδος Νεκτάριος: Ἀδελφοί μου, ἄς σοβαρευτοῦμε. Ἄς κλείσουμε τ᾿ αὐτιά μας στοὺς κάθε λογῆς ἀνεύθυνους κι ἐπιπόλαιους

   Ἀγαπητοί ἀδελφοί, Ζοῦμε τούτες τὶς μέρες μία παγκόσμια ἀπειλή. Ὁλόκληρος ὁ κόσμος βλέπει μὲ φόβο, ἀγωνία καὶ στέκεται μὲ ἀμηχανία ἀπέναντι στὴν ἐπέλαση τοῦ COVID – 19. Ἄν θέλουμε νὰ δοῦμε βαθύτερα, γιὰ μία ἀκόμη φορά ὁ ὑπερφίαλος καὶ δῆθεν παντοδύναμος ἄνθρωπος προσγειώνεται, ταπεινώνεται, γιὰ νὰ μὴν πῶ, ἐξευτελίζεται. Ἕνας ἀκόμη Πύργος τῆς Βαβέλ […]

Σχολικά Γεύματα σε Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους Μυκηνών

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021-2022, μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους Μυκηνών, θα είναι δικαιούχοι δωρεάν Σχολικών Γευμάτων σύμφωνα με το με  Αριθ. Πρωτ. Φ14/ΦΜ/54783/61084/Δ1/28-5-21,έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. Συγκεκριμένα, χίλια διακόσια πενήντα ένα  (1251) σχολικά γεύματα θα παραλαμβάνονται από τις σχολικές μονάδες που θα επιλεγούν στην α΄φάση, σύμφωνα με […]