21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τι πρέπει να προσέξεις για να φτιάξεις μια τέλεια λαχταριστή ομελέτα

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνεις όταν φτιάχνεις μία κλασική ομελέτα..

Χτυπάς τα αυγά πολύ νωρίς
Μπορεί  να νομίζεις πως δεν είναι κακό να χτυπάς τα αυγά σου αρκετή ώρα πριν τα ρίξεις στο τηγάνι αλλά αυτό το βήμα είναι καλό να το αφήνεις για το τελευταίο λεπτό.Το ανακάτεμα βοηθά να ανακατευτεί καλά το ασπράδι με τον κρόκο και δίνει αέρα στα αυγά, ώστε η ομελέτα σου να γίνει αφράτη. Όταν τα αυγά κάθονται για πολύ ώρα, ο έξτρα αέρας χάνεται και τα αυγά “κάθονται”.

Δε χτυπάς αρκετά τα αυγά σου
Είναι πολύ εύκολο να βιαστείς σε αυτό το απλό βήμα και να μην αφιερώσεις ώρα για το χτύπημα των αυγών. Το καλό χτύπημα είναι σημαντικό για να αποκτήσεις μία μαλακή και αφράτη ομελέτα. Με το λίγο ανακάτεμα το ασπράδι και ο κρόκος δεν ενώνονται πολύ καλά και έτσι το αποτέλεσμα δε θα είναι αισθητικά τόσο καλό.

Χρησιμοποιείς πολύ υψηλή θερμοκρασία
Έχεις βάλει το τηγάνι με το λάδι και περιμένεις να κάψει το λάδι. Αυτό είναι ένα σύνηθες λάθος. Η ομελέτα πρέπει να τηγανίζεται αργά και σε χαμηλή φωτιά. Υπάρχουν τροφές που χρειάζονται την υψηλή θερμοκρασία για να μαγειρευτούν καλά, η ομελέτα δεν είναι από αυτές. Η υπομονή είναι το κλειδί για ένα ομοιόμορφο ψήσιμο, όμως πρόσεξε το πολύ ψήσιμο  γιατί μπορεί να κάνει την ομελέτα σου στεγνή, σκληρή και λαστιχένια.

Χρησιμοποιείς το λάθος τηγάνι
Αν θέλεις να τηγανίσεις μία ομελέτα με δύο αυγά για πρωινό δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς ένα τεράστιο τηγάνι για να το κάνεις. Χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι που είναι πολύ μεγάλο αυξάνεις την πιθανότητα να παρατηγανίσεις τα αυγά σου και να τα κάψεις. Από την άλλη μεριά, αν φτιάχνεις μία ομελέτα με μία ντουζίνα αυγά, καλό είναι να την ετοιμάσεις σε ένα μεγάλο τηγάνι. Διαφορετικά δε θα τηγανιστεί καλά και θα υπάρχουν μέσα στην ομελέτα κομμάτια ωμού αυγού. Είναι πολύ σημαντικό να τηγανιστούν καλά τα αυγά σου αλλά πρόσεχε μην το παρακάνεις.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

Στα 780 ευρώ ορίζεται ο νέος κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο. Έτσι, από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 780 ευρώ μικτά. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξεως του 9,4%. Η νέα αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο […]

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα εύκολη από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή πατατοσαλάτα με μαγιονέζα που θα ξεχωρίσει στο τραπέζι σας! Υλικά 500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες 1 κ.σ. λευκό ξύδι 2 κ.σ μαγιονέζα light 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τις πατάτες σε τέταρτα. Σε κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μισό λίτρο νερό. Προσθέτουμε τις πατάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για […]