15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τοποθέτηση Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου στο δημοτικό συμβούλιο για την αύξηση στα δημοτικά τέλη

Στο σημερινό ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο και αφού κατατέθηκαν όλες οι απόψεις αποφασίστηκε η αύξηση των ανταποδοτικών τελών για το 2023 σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος κ. Κωστούρος στην παρέμβαση του στη συνεδρίαση τόνισε πως επιθυμεί να πληροφορήσει τους δημότες ότι τα ανταποδοτικά τέλη αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις δαπάνες ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση που τα συνδέει με έξοδα πολιτιστικών εκδηλώσεων, απευθείας αναθέσεις έργων, έργα οδοποιΐας κ.α είναι ψέματα και σκοπό έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη για ψηφοθηρικούς λόγους.

Επίσης επισήμανε πως για έναν ακόμη χρόνο θα υπάρξει ολική απαλλαγή για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία άνω του 67%, άνεργοι και άποροι, τονίζοντας παράλληλα πως ο Δήμος Ναυπλιέων είναι από τους λίγους δήμους στην χώρα που λαμβάνουν τέτοια μέριμνα για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο σημείωσε, ως δημοτική αρχή που προχωρήσαμε σε αυτή την πράξη.

Λόγω λοιπόν εξωγενών παραγόντων όπως η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, τα ογκώδη αντικείμενα, τα ανείσπρακτα δημοτικά τέλη από την ΔΕΔΔΗΕ και η αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση δεδομένου ότι ο φετινός ισοσκελισμός των εσόδων και των εξόδων ήταν ελλειμματικός δημιουργώντας δημοσιονομικό κενό.

Ο κος Κωστούρος δήλωσε πως ως Δημοτική Αρχή πράξαμε το αυτονόητο χωρίς να σκεφτούμε το πολιτικό κόστος. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη είπε , απέναντι σε όλους που θα επωμιστούν αυτές τις αυξήσεις. Δεν κρύβουμε τα προβλήματα, δεν εθελοτυφλούμε λέμε την αλήθεια και συνεχίζουμε αταλάντευτα την καθημερινή προσπάθεια προς όφελος όλης της κοινωνίας του Ναυπλίου.

Κλείνοντας επεσήμανε πως οι σημερινές αντιπολιτευτικές κορώνες, οι ανυπόστατες καταγγελίες και η έλλειψη σεβασμού στο κορυφαίο θεσμικό όργανο το Δημοτικό Συμβούλιο με την ταυτόχρονη απουσία εναλλακτικής πρότασης επί του θέματος, αποδεικνύει στον μέγιστο βαθμό πως όσα συνέβησαν σήμερα είχαν ως στόχο να παραπλανήσουν, να συκοφαντήσουν και να μηδενίσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Με ευπρέπεια, υπευθυνότητα, συνέπεια και πίστη ότι κάνουμε το σωστό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τον δήμο μας και τους δημότες. Δεν θα αφήσουμε κανένα και τίποτα να οδηγήσει την κοινωνία μας σε επικίνδυνους ατραπούς και σε οπισθοδρόμηση.

YouTube player

Περισσότερα Άρθρα

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Ενημερωτική e-εκδήλωση για τον νέο εργασιακό νόμο την Τετάρτη 23 Ιουνίου

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης των επαγγελματιών – επιχειρήσεων μελών του, διοργανώνει ενημερωτική e-εκδήλωση την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 στις 5 μ.μ. με θέμα: «Η διαμόρφωση των Εργασιακών Σχέσεων σύμφωνα με το Νέο Εργασιακό Νόμο». Εισηγητές της εκδήλωσης είναι: Λιακόπουλος Παναγιώτης, Δικηγόρος Εργατολόγος, Δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω με εξειδίκευση στο εργατικό […]

Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων: Εξόρμηση στη Βλαχοκερασιά και στον τεχνητό δρυμό της Σκιρίτιδας

Εξόρμηση στη Βλαχοκερασιά και στον τεχνητό δρυμό της Σκιρίτιδας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 28 Μαΐου 2023  ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ). Ο δρυμός της Σκιρίτιδας έχει έκταση περίπου 50.000 στρέμματα. Τον οραματίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και τον υλοποίησε τη δεκαετία του 1960 ο πρωτοπόρος δασολόγος Αναστάσιος Στεφάνου (1893 -1984). Οι συμμετέχοντες θα […]