19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους με αναπηρία

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης: «Ειδικές Δράσεις Ένταξης στην Απασχόληση για Νέους/Νέες με Αναπηρία» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5073491. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).

Αντικείμενο της Πράξης είναι η υλοποίηση δράσεων επαγγελματικής συμβουλευτικής, κατάρτισης, πιστοποίησης και πρακτικής άσκησης σε 3.000 ανέργους/ες (εγγεγραμμένους/ες στα μητρώα ανεργίας της ΔΥΠΑ, τ. ΟΑΕΔ) νέους/ες με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις, ηλικίας έως 29 ετών, [δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 29ο και να διανύουν το 30ο έτος. Ειδικότερα οι ωφελούμενοι/ες κατά την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος θεωρητικής κατάρτισης να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και να μην έχουν υπερβεί το 30ο έτος της ηλικίας τους (29 έτη και 364 ημέρες)], απόφοιτους/ες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης ή ΙΕΚ ή ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, οι οποίοι/ες βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΝΕΕTs).

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η θεωρητική κατάρτιση θα είναι συνολικής διάρκειας τριακοσίων (300) ωρών και περιλαμβάνει τα εξής:

1. Οριζόντιο Πρόγραμμα (θα το παρακολουθήσει υποχρεωτικά το σύνολο των ωφελούμενων):«Δεξιότητες ΤΠΕ».

2. Εξειδικευμένα προγράμματα (κάθε ωφελούμενος/η θα επιλέξει ένα εκ των παρακάτω):

– Εμπόριο και Εξωστρέφεια

– Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης

Η πρακτική άσκηση θα έχει συνολική διάρκεια 200 ώρες.

Η τοποθέτηση του/της ωφελούμενου/ης θα γίνει σε συναφή θέση πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε φορείς του δημοσίου ή και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (π.χ. σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης).

Εκπαιδευτικό Επίδομα

Οι συμμετέχοντες στις ενέργειες κατάρτισης και πιστοποίησης λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά ανά ώρα θεωρητικής κατάρτισης και πέντε ευρώ (5,00 €) ανά ώρα πρακτικής άσκησης, μείον τις νόμιμες κρατήσεις, με την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση και την πρακτική άσκηση και έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία πιστοποίησης.

Η υλοποίηση της Πράξης θα καλύψει το σύνολο των Περιφερειών της χώρας.

Στο παρακάτω link μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής: https://training.esamea.gr/p/m/el-GR

Για οποιαδήποτε βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο που βλέπετε παρακάτω:

Δαμάλα Παρασκευή: 6947473003

e-mail: damalapar@yahoo.gr

Περισσότερα Άρθρα

Τι ζητάει ο Τ.Λάμπρου από τον Γ.Γεωργόπουλο;

ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ Ή ΕΣΠΕΡΙΝΕΣ ΤΑΞΕΙΣ Κύριε Δήμαρχε, όπως έχουμε συζητήσει, ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο απασχολεί πάρα πολλούς δημότες μας, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι να τους δοθεί μία μεγάλη δεύτερη ευκαιρία να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να παρακολουθήσουν ένα Εσπερινό […]

Εξιχνιάστηκαν πενήντα περιπτώσεις απατών και αποπειρών αυτών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, πενήντα (50) περιπτώσεις απατών και αποπειρών αυτών, . Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις (4) ημεδαποί, τρεις (3) άνδρες ηλικίας 20, 28 και 67 ετών, αντίστοιχα, καθώς και μία 30χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρες αυτών, που περιλαμβάνει και […]