18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Έγινε στο Άργος με επιτυχία η ημερίδα για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου, ο Σύλλογος ΑμεΑ Αργολίδας και η ΠΕΔ Πελοποννήσου συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ … Η Αναπηρία μας αφορά όλους.
Ο Σεβασμός και ο θαυμασμός για τη δύναμη ψυχής των Ατόμων με Αναπηρία οφείλουν να είναι δεδομένοι και να καθρεφτίζονται στην συμπεριφορά μας (όπως το να μην παρκάρουμε σε ράμπες αναπήρων) και σε ρεαλιστικές λύσεις μέσα στην κοινωνία μας.
“Το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι άλλοι χρηματοδοτικοί πόροι, αποτελούν μία καλή ευκαιρία, ώστε να δημιουργηθούν στη χώρα, οι απαραίτητες υποδομές και δομές, που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν στην πράξη, την πραγματική συμπερίληψη για τα ΑμεΑ. Εν προκειμένω το πρόγραμμα «Αγησίλαος» είναι η ευκαιρία της Αυτοδιοίκησης να γίνει ο φορέας που θα συμβάλει στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους .
Τα ΑμεΑ θα πρέπει να μπορούν να απολαύσουν στον τόπο τους, επί ίσοις όροις, όπως όλος ο κόσμος. Ο Δήμος μας βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την ΠομΑμεΑ και τον πρόεδρο της Νίκο Καραλή, για την εφαρμογή του προγράμματος «Αγησίλαος» αρωγοί σε οτιδήποτε χρειαστεί και μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα των ΑμεΑ.

Η ΔΕΥΑΑΡΜ αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες έχει προχωρήσει σε δημιουργία Κοινωνικού τιμολογίου για τα ΑμεΑ με :
Μείωση 50% επί του γενικού τιμολογίου
– Οι ίδιοι ή προστατευόμενα μέλη, εφόσον η αναπηρία είναι από 67% και άνω.
– Γονείς & Κηδεμόνες παιδιών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία για όσο χρόνο θα βρίσκονται στην επιμέλειά τους.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της ημερίδας.
Σπυριδούλα Σπανού
Πρόεδρος ΔΕΥΑΑΡΜ

Περισσότερα Άρθρα

Τμήματα στο Άργος μετεκπαίδευσης για εργαζομένους και ανέργους στον τομέα του τουρισμού

Το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σήμερα (28/12) στην έκδοση και δημοσιοποίηση της προκήρυξης για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης που αφορούν εργαζομένους, αλλά και ανέργους στον τομέα του τουρισμού. Θα λειτουργήσουν 33 τμήματα για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδο, Κέρκυρα, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Άργος, Λουτράκι, Πύργο, Καλαμάτα. Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, υπάρχει […]

Γλυκά Νερά – Αδερφός Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία της Καρολάιν»

Ο αδελφός του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Καρολάιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, λύνει για πρώτη φορά τη σιωπή του και μιλά αποκλειστικά στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο 30χρονος άνδρας, αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην δολοφονία της Καρολάιν και βάζει φρένο στις φημολογίες […]