fbpx
26 °C Argos, GR
8 Ιουνίου 2023

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Σύσκεψη παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων με το κυβερνητικό κλιμάκιο

Την τιμητική τους είχαν τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου και οι Επαγγελματικοί φορείς της Αρκαδίας στη διευρυμένη σύσκεψη εργασίας που διοργάνωσε κυβερνητικό κλιμάκιο σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, ως συντονιστής της σύσκεψης, ευχαρίστησε θερμά το κυβερνητικό κλιμάκιο για την πρωτοβουλία τους να ενημερωθούν δια ζώσης για τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες. Στη διάρκεια της τοποθέτησής έθεσε την αναγκαιότητα ότι οι πολιτικές ενίσχυσης των επιχειρήσεων πρέπει να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, «να αφήσουμε τα λόγια και να κάνουμε πράξεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος στη διάρκεια της ομιλίας υπογράμμισε ότι προχωρά εντός χρονοδιαγράμματος το πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τις περιοχές Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Γορτυνία και Οιχαλία, οι οποίες λαμβάνουν πρόσθετη ενίσχυση για επενδυτικές δραστηριότητες.

Το Κυβερνητικό Κλιμάκιο αποτελούνταν από τους : Υπουργούς, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, τους Υφυπουργούς, Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, Έρευνας & Τεχνολογίας, κ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά, τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα. Σδούκου Αλεξάνδρα, τη Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας, κα. Θέμις Ευτυχίδου, τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Στάθη Σταθόπουλο, τους Διοικητές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη και της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κ. Πελοπίδα Καλλίρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μετάβασης ΑΕ, κ. Γιάννη Μπούκη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης απαντήθηκαν τα ερωτήματα των εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων και συλλόγων και παρουσιάστηκαν, τα πλεονεκτήματα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας καθώς και το χρονοδιάγραμμα και τον μηχανισμό της Δίκαιης Μετάβασης προς μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Εύστοχα και καίρια ήταν τα ερωτήματα που έθεσαν οι πέντε Προέδροι των Επιμελητηρίων Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας , κ.κ. Φ. Δαμούλος, Π. Λουζιώτης, Γ. Παναρίτης και Β. Ξυγκώρος αντίστοιχα, ζητώντας διευκρινίσεις και λύσεις άμεσα στα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες – μέλη των Επιμελητηρίων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη, ο κ. Γιάννης Τρουπής συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει δια ζώσης, για τα επιχειρηματικά, σε επίπεδο νομού θέματα όσο και για το ΣΔΑΜ επισημαίνοντας πως ανάπτυξη χωρίς παραγωγικές επενδύσεις δε μπορεί να υπάρχει.

 

Περισσότερα Άρθρα

Να πράξουν τα νόμιμα έναντι της ΕΟΚ ζήτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού με Αναφορά του σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Πολιτική Προστασία, ΕΛ.ΑΣ., Εισαγγελία Πρωτοδικών και Εθνική Αρχή Διαφάνειας

«Ουδείς υπεράνω του νόμου» τονίζει ο κ. Αυγενάκης και υπογραμμίζει ότι η προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας μπάσκετ παραπλανά τα μέλη της, τα εκθέτει σε υγειονομικό κίνδυνο και αγνοεί τόσο τα ισχύοντα μέτρα προστασίας και περιορισμού εξάπλωσης του Covid-19, όσο και το νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί για την διενέργεια εκλογών Τις νόμιμες ενέργειές τους στο […]

Ηακολουθία του Νυμφίου στον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στο Ναύπλιο

Η ακολουθία του Νυμφίου στον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στο Ναυπλίου Σε κλίμα κατάνυξης και με όλα τα μέτρα για την τήρηση της υγειονομικής ασφάλειας των πιστών ,τελέσθηκε η ακολουθία του Νυμφίου στον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου, Κυριακή 25 Απριλίου 2021. Κρατώντας την εικόνα του Νυμφίου Χριστού ο Ιερέας του […]