13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά στην Υγεία»

Σημεία ομιλίας του βουλευτή Ν. Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη

  • Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρνει σε αυτή τη χρονική στιγμή που αναδύεται «άρωμα εκλογών» ένα νομοσχέδιο που δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας και καταλύει την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και τους επιβαρύνει ακόμη περισσότερο οικονομικά.
  • Σήμερα παίζουμε την τελευταία πράξη στο έργο της αποδόμησής του αλλάζοντας πλήρως τη φιλοσοφία του, όπως αυτή διατυπώθηκε στον ιδρυτικό του νόμο 1397/1983.
  • Σας θυμίζω, για να φρεσκάρω τη μνήμη σας, τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου από αυτό το βήμα της Βουλής: «Οι υπηρεσίες υγείας οφείλουν να παρέχονται ισότιμα και απρόσκοπτα σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική τους κατάσταση, μέσα από ένα ενιαίο και αποκεντρωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας».
  • Με το νομοσχέδιο αυτό η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει μία πολιτική στον τομέα της υγείας στη κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησής κάτι για το οποίο μας είχε δώσει δείγματα τα προηγούμενα χρόνια και ειδικότερα με τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία.
  • Συγκεκριμένα και ενδεικτικά:
  • Αποδομεί τον σκληρό πυρήνα του δημόσιου συστήματος υγείας καταργώντας στην πράξη την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών, επιτρέποντας τους να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα.
  • Αντί να αυξήσει το μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ και να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έρχεται υποκριτικά και πονηρά να τους κλείσει το μάτι ότι το εισόδημά τους θα αναπληρωθεί από την απασχόλησή τους στον ιδιωτικό τομέα.
  • Επιπλέον, εκτός από την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας με το έμπειρο και καταξιωμένο ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ, δημιουργεί γιατρούς περισσότερων ταχυτήτων: εκείνοι που θα μείνουν πιστοί στο ΕΣΥ με μοναδικό έσοδο τον μισθό τους και την αποζημίωση των εφημεριών τους (το πλαφόν των οποίων μειώνεται με το παρόν νομοσχέδιο) και εκείνοι που θα συνεργαστούν με τους ιδιώτες παρόχους υγείας.
  • Αντί να ερευνηθεί η αιτία που αποβαίνουν άγονες θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης το σχέδιο νόμου εισάγει το κίνητρο της μερικής απασχόλησης. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μία τρίτη κατηγορία γιατρών στο ΕΣΥ εντείνοντας τις ανισότητες και αυξάνοντας δυσλειτουργίες και παθογένειες.
  • Ανατρέπει το καθεστώς των κρίσεων των γιατρών, υπερμοριοδοτεί την συνέντευξη σε σχέση με άλλα αντικειμενικά κριτήρια, ανοίγοντας την πόρτα σε προσλήψεις αρεστών και φίλα προσκείμενων υποψηφίων, χωρίς παράλληλα να έχει θεσπίσει διαδικασία επιτάχυνσης του χρόνου διενέργειας των κρίσεων.
  • Δημιουργεί αυτοτελή ΤΕΠ χωρίς να φροντίσει για την άρτια στελέχωση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών τόσο στα κεντρικά νοσοκομεία όσο και στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.
  • Βάζει εμπόδια στην είσοδο νέων γιατρών στο ΕΣΥ με την ρύθμιση για την προκήρυξη θέσεων συντονιστών διευθυντών γιατί ο τρόπος με τον οποίο θέλει να γίνει καλύπτει θέσεις που θα μπορούσαν να λάβουν νέοι επιστήμονες για να ενισχύσουν το ΕΣΥ.
  • Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά στην υγεία.
  • Δεν ξεχνά ότι το 1992 επιχειρήσατε πάλι να αποδομήσετε το ΕΣΥ, αλλά δεν προλάβατε.
  • Δεν θα ξεχάσει ούτε την ταφόπλακα που σήμερα βάζετε στο εθνικό σύστημα υγείας που το ΠΑΣΟΚ θεμελίωσε προς όφελος όλης της κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς και ταξικά πρόσημα.
  • Και να είσαστε σίγουροι ότι το αποτύπωμα της λαϊκής δυσαρέσκειας θα το διαπιστώσετε άμεσα στις επόμενες εκλογές.

 

YouTube player

 

Περισσότερα Άρθρα

Αυτοί είναι οι παραγωγοί που θα στήσουν πάγκους το Σάββατο στο Ναύπλιο

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020   Σας ενημερώνουμε ότι  σε συνέχεια των ΚΥΑ που δημοσιεύθηκαν στα με αριθμ .  943  και 988 τ.Β΄/2020 ΦΕΚ , στη λαϊκή αγορά που θα λειτουργήσει στην κοινότητα Ναυπλίου το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 θα δραστηριοποιηθούν οι κάτωθι πωλητές :   A/A ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΩΛΗΤΗ 1 […]

Εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού του δρόμου από Δρέπανο προς Βιβάρι

Συνεργεία του Δήμου Ναυπλιέων,  πραγματοποίησαν εργασίες καθαριότητας του δρόμου από Δρέπανο προς Βιβάρι. Ειδικότερα προχώρησαν σε οδοκαθαρισμό και καλλωπισμό κατά μήκος του δρόμου μέσα από εργασίες σάρωσης, αποψίλωσης ρείθρων-πεζοδρομίων-δέντρων από παράσιτα και παραφυάδες καθώς και κόψιμο στις Δάφνες. Η βελτίωση της αισθητικής εικόνας της περιοχής και η ασφαλής διέλευση πεζών και οχημάτων είναι πολύ σημαντική […]