14 °C Argos, GR
28 Ιανουαρίου 2023

Δημήτρης Καμπουράκης: Μας διαολοστέλνουν

Μου το επισήμανε με παράπονο ένας απλός παπάς ενορίας, που με συνάντησε μέσα στο πλήθος που παραβρισκόταν σ’ έναν γάμο. «Για όνομα του Θεού, αν εσείς των τηλεοράσεων, των εφημερίδων και των ηλεκτρονικών μέσων δεν μπορείτε να διαχωρίσετε τους καλούς απ’ τους κακούς, κόψτε το τσουβάλιασμα με την Κιβωτό. Διότι αυτό που κάνετε μας βγάζει όλους κακούς, ανήθικους, κλέφτες και αργυρώνητους. Πάμε, χριστουγεννιάτικες μέρες που είναι, για τον έρανο της αγάπης, χτυπάμε τις πόρτες κι όχι μόνο δεν δίνει κανένας ούτε ένα ευρώ, αλλά μόλις δουν παπά μαζί με τους εθελοντές ή μόλις ακούσουν ότι τον έρανο τον κάνει η ενορία, μας διαολοστέλνουν. Συχνά με λόγια που δεν προφέρονται εύκολα.

Στην ενορία μου όμως, που ταΐζει 400 άτομα καθημερινά, ο έρανος της αγάπης καλύπτει το ένα πέμπτο των ετήσιων εξόδων του συσσιτίου. Αν λείψουν αυτά τα χρήματα, 80 άτομα από τα 400 θα μείνουν χωρίς φαγητό. Εσείς καλά κάνετε και λέτε ότι η αλληλεγγύη πρέπει να είναι υπό την σκέπη του κράτους και ότι χρειάζονται έλεγχοι και όλα τα υπόλοιπα, όμως αυτό το κράτος που επικαλείστε δεν πρόκειται να φτιαχτεί από την μια στιγμή στην άλλη, αν φτιαχτεί ποτέ. Και σίγουρα δεν πρόκειται να φτιαχτεί ως τα Χριστούγεννα, που όλοι οι φτωχοί και οι καταφρονεμένοι καταφθάνουν στα σκαλιά της εκκλησίας και ζητάνε παραπάνω βοήθεια, πέραν του συνηθισμένου.

Έτσι που το πάτε λοιπόν, θα ασχοληθείτε κανέναν ακόμα μήνα με την Κιβωτό, θα διαλύσετε κάθε ψήγμα προσφοράς που έχει απομείνει, θα χετε κάνει το καθήκον σας επισημαίνοντας τις ελλείψεις του κράτους, μετά θα πάτε σε κάποιο άλλο θέμα της επικαιρότητας κι εγώ θα απομείνω με 80 πεινασμένους στα σκαλιά της εκκλησίας να μου ζητούν βοήθεια κι εγώ να μην μπορώ να δώσω. Δε πάει έτσι. Δεν πάει.» Απλή μεταφορά λόγων έκανα.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής των πουλιών στο Ναύπλιο

Το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής των πουλιών, δράση με τίτλο: «Φτερωτοί επισκέπτες στον Υγρότοπο Καλύβια», για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με ενημέρωση –ευαισθητοποίηση, παρατήρηση της ορνιθοπανίδας και βιωματικές δραστηριότητες, Η δράση  θα υλοποιηθεί την […]

Ο Τάσσος Χειβιδόπουλος διευκρινίζει…

Πριν λίγο ο Τάσσος Χειβιδόπουλος προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση:  Επειδή κάποιοι χαίρονται κι άλλοι λυπούνται για την αναδημοσίευση σε τοπική ιστοσελίδα άρθρου από site του Χάντμπολ και την ανάρτηση στο FB με υποτιμητικά σχόλια, σχετικά με τα εγκαίνια των γραφείων της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ στη Αθήνα και προκειμένου να κατανοήσουν όλοι την σοβαρότητα του εγχειρήματος […]