13 °C Argos, GR
1 Δεκεμβρίου 2022

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης για το Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Για 3 μέρες η καρδιά της αυτοδιοίκησης χτύπησε στον Βόλο!
Στο τελευταίο τακτικό συνέδριο της περιόδου μας ακούστηκαν πολλές εισηγήσεις από πολιτικά ή κομματικά στελέχη.
Η ουσία όμως ήταν η αυτοδιοικητική αγωνία όλων των αιρετών του Α Βαθμού.
Οι εισηγήσεις των μελών της Γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ εξέφρασαν τον προβληματισμό για το σήμερα και το αύριο των δήμων μας αλλά και των τοπικών μας κοινωνιών!
Οι δήμοι ήταν αυτοί που μπήκαν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και που για 2.5 χρόνια κράτησαν σε ισορροπία την βαθιά δοκιμαζόμενη κοινωνία.
Οι δήμοι είναι αυτοί που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στο ενεργειακό κόστος, στη μη μετακύλισή του στους δημότες και στην παραγωγή έργου!
Πολλά λοιπόν συζητήθηκαν και αρκετά αποφασίστηκαν.
Κρατάμε:
✅️ την παρουσίαση της μελέτης για την αλλαγή του τρόπου των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΚΑΠ. Θα συνυπολογίζονται ο πληθυσμός, η έκταση, η ορεινότητα, οι αγροτικές και δασικές εκτάσεις και άλλα χαρακτηριστικά.
✅️ το 50% των εντάξεων σε Φιλόδημο και Αντώνη Τρίτση δεν έχει προχωρήσει, λόγω κυρίως της υποστελέχωσης των υπηρεσιών (ο Δήμος μας με πολύ δουλειά και αγωνία έχει καταφέρει να έχει ανάδοχο και στα 3 μεγάλα έργα του Αντώνης Τρίτσης ύψους 6.2 εκατομμυρίων – αναβάθμιση βιολογικών Αρχαίας και Νέας Επιδαύρου, τηλεμετρία τηλεέλεγχος, αγροτική οδοποιία- ενώ προχωρά κ στη μελέτη Βιολογικού Λυγουριού και επέκτασης στη δημοτική Ενότητα Ασκληπιείου)
✅️ αναγνωρίζεται το μεγάλο ενεργειακό κόστος των ΔΕΥΑ και προωθείται χρηματοδότηση για τη μερική αντιμετώπιση του
❌️ το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πιθανόν θα είναι το τελευταίο δημιουργώντας τεράστιες δυσκολίες σε δήμους και ωφελούμενους.
‼️Η συμμετοχή μας στις μεγάλες στιγμές των προτάσεων, των επαφών και των αποφάσεων πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς έτσι κάνουμε το Δήμο μας συνομιλητή και ουσιαστικά συνδιαμορφωτή των εξελίξεων για το μέλλον μας.
Συγχαρητήρια στους συνέδρους που ανέδειξαν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και μετέφεραν την αγωνία μας στην κεντρική διοίκηση!

Περισσότερα Άρθρα

Ο Παναγιώτης Νίκας στην Αρεόπολη για τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Μανιατών

Ο Παναγιώτης Νίκας στην Αρεόπολη Η Αρεόπολη τίμησε σήμερα Τετάρτη 17 Μαρτίου τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Μανιατών και του Γένους, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στις εκδηλώσεις, στις οποίες φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού δεν υπήρχε συμμετοχή κόσμου, παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, […]

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Κοινότητας Ναυπλίου – Τα θέματα

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Ναυπλίου θα πραγματοποιηθεί στις 11/3/2020 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Ναυπλίου, συγκαλούμενου να αποφασίσει για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: 1ο ΘΕΜΑ Γνωμοδότηση για προέγκριση « ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ –ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ» της ΚΥΡΙΑΖΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ του Ιωάννη εντός του Πάρκου ΟΣΕ […]