18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τα ναρκωτικά στην Καλαμάτα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, συνδιοργάνωσαν χθες (18.11.2022) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Τα Ναρκωτικά ως κοινωνικό φαινόμενο -Επιστημονική & Αστυνομική προσέγγιση».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επεσήμανε ότι τα ναρκωτικά αποτελούν ένα σοβαρό, μακροχρόνιο και δυσεπίλυτο φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας, ένα σύνθετο πρόβλημα με ποικίλες συνιστώσες και η αποτελεσματική αντιμετώπισή του καθιστά αναγκαία τη συνεχή και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πανοσιολογιότατος πατήρ Αλέξιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Βασίλειος Καπέλιος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας ο κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος και ο ιατρός κ. Βασίλειος Χρυσαυγής, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από:

  • την κα Αγγελική Ρουμελιώτου – Πούπουζα, Επιμελήτρια Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Καλαμάτας,
  • την κα Αικατερίνη Ρέμη, Ιατρό Γενικής Ιατρικής και υπεύθυνη της μονάδας ΟΚΑΝΑ Καλαμάτας,
  • τον Αστυνόμο Β’ Αναστάσιο Δεληγιάννη, Τμηματάρχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας,
  • την Υπαστυνόμο Β’ Νίκη Πανοπούλου, Ψυχολόγο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η ευαισθητοποίηση και η πληροφόρηση των πολιτών στο θέμα των εξαρτήσεων, καθώς και η ανάλυση των ναρκωτικών ως κοινωνικό φαινόμενο, προσεγγίζοντας το τόσο επιστημονικά όσο και αστυνομικά. Η κοινή μας δράση με τον Ιατρικό Σύλλογο, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά σημαντική εισήγηση από πλευράς του νομικού συστήματος, αποδεικνύει ότι η συνεργασία των συναρμόδιων φορέων συνιστά το αντίδοτο στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα των εξαρτήσεων, ενώ θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες δράσεις που αναδεικνύουν τον ουσιαστικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.

 

Περισσότερα Άρθρα

Άγρια δολοφονία στο Κουκάκι

Μια ακόμα οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε διαμέρισμα επί της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι. Ένας 53χρονος, έπειτα από έντονη λογομαχία, φέρεται ότι πήρε ένα μαχαίρι και προκάλεσε πολλαπλά τραύματα στην 46χρονη σύζυγό του, με αποτέλεσμα να καταλήξει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος αμέσως μετά το φονικό επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 24χρονο γιο […]

Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου στην Κορινθία, Συλλήψεις σε Αργολίδα και Μεσσηνία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα Συνελήφθη, χθες (26.6.2023) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Επιδαύρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Επιδαύρου, 71χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικά όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   Σύγκρουση οχημάτων […]