18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ταξιάρχες και ρωμαϊκό ταφικό μνημείο Ερμιόνης στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εχθές Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το έργο ανακατασκευής του ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ερμιόνη -κτίσματος του 16ου αιώνα και εμβληματικού μνημείου της περιοχής- το οποίο καθυστερούσε για αρκετά χρόνια,  δεδομένου ότι η εν λόγω εκκλησία έχει θεμελιωθεί πάνω από τον αρχαίο ναό της Δήμητρας.

Πλέον, όπως διαπιστώθηκε στη χθεσινή συνάντηση, το έργο είναι ώριμο μελετητικά πλέον και δόθηκε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Στόχος είναι το εν λόγω έργο να υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Ερμιονίδας και της Μητρόπολης Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον δήμαρχο Γ. Γεωργόπουλο, εξ άλλου, συζητήθηκε και το θέμα που αφορά στο έργο αναστήλωσης, στερέωσης και διαμόρφωσης του χώρου τοποθέτησης του ρωμαϊκού ταφικού μνημείου της Ερμιόνης Δήμου Ερμιονίδας, για την υλοποίηση του οποίου έχει δεσμευθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πίστωση 120.000 ευρώ.

Για το συγκεκριμένο θέμα, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης, θα γίνει σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου, συνάντηση με την προϊσταμένη της ΕΦΑ Αργολίδας Αλκηστις Παπαδημητρίου.

Περισσότερα Άρθρα

Αποκατάσταση μαρμάρινης πλάκας στο κτήριο της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης 1827 στην Ερμιόνη

Αποκαταστάθηκε η εδώ και χρόνια απολεσθείσα μαρμάρινη πλάκα, η οποία είχε εντοιχισθεί από την Κοινότητα Ερμιόνης το έτος 1930 κατά τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη σύσταση του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους. Η σημερινή μαρμάρινη πλάκα είναι ακριβές αντίγραφο της παλαιάς και τοποθετήθηκε με τη φροντίδα των μελών του Δ.Σ. του ΙΛΜΕ […]

Βρυχάται η Αίτνα: Νέο σιντριβάνι λάβας φώτισε τον ουρανό της Σικελίας (vid)

Έντονη ήταν η ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Αίτνα στη διάρκεια της νύχτας, καθώς ένα μεγάλο κύμα λάβας ξεπήδησε από το μεγαλύτερο και περισσότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της Σικελίας την ώρα που το 2020 πλησιάζει στο τέλος του. Η έκρηξη στο 3.329 μέτρων ηφαίστειο στο νοτιοανατολικό κρατήρα είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί […]