12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κωνσταντινούπολη: Στο σημείο της φονικής έκρηξης ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετέβη τη Δευτέρα στο σημείο της φονικής έκρηξης, όπου εναπόθεσε ένα μπουκέτο με λευκά λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στη Μεγάλη Οδό του Πέραν (İstiklal Cad.), στην περιοχή του Ταξίμ, και σύμφωνα με ανακοινώσεις των Αρχών αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, o Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καταδίκασε το αποτρόπαιο γεγονός και γενικά την τρομοκρατία, και τόνισε ότι η Εκκλησία προσεύχεται διαρκώς για την ειρήνη στον κόσμο, και για την ενότητα και συνεργασία ανθρώπων και λαών.

 

Περισσότερα Άρθρα

Ηακολουθία του Νυμφίου στον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στο Ναύπλιο

Η ακολουθία του Νυμφίου στον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στο Ναυπλίου Σε κλίμα κατάνυξης και με όλα τα μέτρα για την τήρηση της υγειονομικής ασφάλειας των πιστών ,τελέσθηκε η ακολουθία του Νυμφίου στον ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου, Κυριακή 25 Απριλίου 2021. Κρατώντας την εικόνα του Νυμφίου Χριστού ο Ιερέας του […]

Προκλητικό παραλήρημα Αλτούν λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Δένδια – Οργισμένη αντίδραση της Αθήνας

Τους τόνους της αντιπαράθεσης ανεβάζει για ακόμη μια φορά η Άγκυρα, με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης των Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν να προχωρά σε μια προκλητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αποτελεί καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις. Μάλιστα, έκανε λόγο για στρατόπεδα προσφύγων από όπου οι τρομοκράτες […]