fbpx
19 °C Argos, GR
29 Νοεμβρίου 2023

Θεοδωρικάκος: Να τιμήσουμε ειρηνικά την επέτειο του Πολυτεχνείου

Έκκληση προς όλους, να τιμήσουμε ειρηνικά την επέτειο του Πολυτεχνείου και «την εξέγερση των φοιτητών και της νεολαίας το 1973 ενάντια στο χουντικό τυραννικό καθεστώς», έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας χθες το πρωί στον ΣΚΑΙ, ενώ τόνισε ότι, η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν λάβει «σε πολύ στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές και με τους οργανωτές των εκδηλώσεων, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια ανθρώπων και περιουσιών».

Σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν κατά τον καθιερωμένο τριήμερο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ο σχεδιασμός βασίζεται πάνω στα μέτρα που είχαν ληφθεί το 2019, στην προ covid εποχή και συζητήθηκαν εκτενώς σε ευρεία σύσκεψη όλων των υπηρεσιακών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

Κατά τον σχεδιασμό, για την εφαρμογή των μέτρων θα διατεθούν περίπου 5.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ σε επιφυλακή θα είναι το σύνολο των αστυνομικών της ΓΑΔΑ. Σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές, θα κλείσουν όλες οι πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας και θα φρουρούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως και το ιστορικό ίδρυμα, που θα σφραγιστεί αμέσως μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση της πορείας.

Για την επιτήρηση της πορείας και των εκδηλώσεων γενικότερα, θα χρησιμοποιηθούν ελικόπτερο καθώς και drone της ΕΛ.ΑΣ.. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων θα είναι έντονη σε ολόκληρη την πόλη και κυρίως κατά την πορεία, ενώ ιδιαίτερο ρόλο θα διαδραματίσει όπως κάθε χρόνο η Ασφάλεια, η οποία θα έχει ομάδες ελέγχων και συλλήψεων, αν χρειαστεί, σε όλη την πρωτεύουσα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί, έκανε έκκληση προς όλους να τιμήσουμε ειρηνικά την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν λάβει «σε πολύ στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές και με τους οργανωτές των εκδηλώσεων, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια ανθρώπων και περιουσιών».

«Tιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τιμάμε την εξέγερση των φοιτητών και της νεολαίας το 1973 ενάντια στο χουντικό τυραννικό καθεστώς» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Όλοι αφήνουμε τον εαυτό μας να σκεφτεί και να αναστοχαστεί πάνω σε εκείνα τα γεγονότα. Στα μηνύματα εκείνης της εξέγερσης για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Γιατί κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους ή έκαναν πολύ σημαντικούς αγώνες για να υπάρξει για μισό αιώνα τώρα, η πιο ανοιχτή, η πιο ισχυρή, η πιο ανθηρή Ελληνική Δημοκρατία όλων των εποχών. ‘Αρα καλούμε τους πάντες να συμβάλουν, ο εορτασμός να είναι απολύτως ειρηνικός και αυτό που θα μείνει να είναι τα μηνύματα και οι ιδέες. Η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουμε λάβει, σε πολύ στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές και με τους οργανωτές των δράσεων αυτών, τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προασπίσουμε την ασφάλεια, και των ανθρώπων που θα διαδηλώσουν, και των ανθρώπων που θα κινηθούν στην υπόλοιπη κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης. Και ασφαλώς τις περιουσίες των ανθρώπων. Ζητώ από τους οργανωτές, από όλους όσους συμμετέχουν, να συμβάλουν με στάση ευθύνης στην πορεία, στη διαδήλωση και σε όλες τις εκδηλώσεις, ώστε ο εορτασμός να είναι απολύτως ειρηνικός».

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Αναβλήθηκε η γενική συνέλευση της «Πελοπόννησος» Α.Ε.

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου γενική συνέλευση της «Πελοπόννησος» Α.Ε., καθώς απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου. Όπως είναι γνωστό η «Πελοπόννησος» Α.Ε. στην οποία οι δήμοι αντιπροσωπεύουν το 50%, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα ελλείμματος 1,3 εκ ευρώ, το οποίο πιστοποιούν οι ορκωτοί […]

Είχε στήσει γυμναστήριο στο σπίτι του αλλά τον… τσάκωσαν!

Είχε μετατρέψει το σπίτι του στην Πάτρα σε γυμναστήριο και προσέφερε υπηρεσίες άθλησης, παραβιάζοντας τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Ίσως να πίστευε πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να αποφύγει τον έλεγχο και όλα τα παρεπόμενα, όμως φαίνεται πως «λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο» και αυτό γιατί οι πληροφορίες για τη […]