18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα το συμφωνητικό για το προϋπολογισμού 7,64 εκ ευρώ οδικό έργο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε το βράδυ χθες Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας το εργολαβικό συμφωνητικό για την βελτίωση του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά, έργο προϋπολογισμού 7.640.000 ευρώ.

Όπως σημείωσε σχετικά ο Π. Νίκας, “το συγκεκριμένο έργο, το οποίο το ζητούσε για δεκαετίες η περιοχή, θα βελτιώσει την πρόσβαση στα ορεινά των Τρικάλων, ενώ θα εξυπηρετήσει σημαντικά τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα ορεινά αυτά χωριά, τους χιλιάδες αγρότες και φυσικά τους πολίτες”.

Μετά την έκπτωση από τον ανάδοχο κατά τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, η δαπάνη για το συγκεκριμένο έργο -με το οποίο θα αντιμετωπιστούν κατολισθητικά φαινόμενα στον πιο πάνω δρόμο- θα ανέλθει τελικά σε 5.750.150,01 ευρώ, ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 10 μήνες.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης υπέγραψε χθες στην Κόρινθο εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση επειγουσών εργασιών προϋπολογισμού 70.000 ευρώ που αφορούν στην αποκατάσταση οχετού σε υδατόρεμα στην διασταύρωση της εθνικής οδού Κορίνθου – Αργους με την παράκαμψη προς Μαψό. Η δαπάνη για το εν λόγω έργο θα ανέλθει σε 67.200 ευρώ, μετά την έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος.

Ακόμα, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα εργολαβική σύμβαση για εργασίες καθαρισμού στην απαλλοτριωμένη ζώνη της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής για την περίοδο 2021 – 2022, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 110.000 ευρώ. Η τελική δαπάνη του έργου, μετά την έκπτωση του αναδόχου, ανέρχεται σε 59.279,83 ευρώ.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπέγραψε και μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων (Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος), με αντικείμενο την προμήθεια εξοπλισμού για το κολυμβητήριο της Κορίνθου, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ

Η εν λόγω σύμβαση αφορά, ειδικότερα, στην προμήθεια από την Π.Ε. Κορινθίας ενός θερμομονωτικού καλύμματος στο κολυμβητήριο Κορίνθου για εξοικονόμηση ενέργειας και την εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης αθλητικής υποδομής.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας παρακάθισε σε δείπνο με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης της Κορινθίας, με τους οποίους συζήτησε για διάφορα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας.

Περισσότερα Άρθρα

Το φαινόμενο Ρομά στην Αργολίδα – Ανάμεσα σε δυο σιωπές…!

Παρακολουθώ με πλήρη κατανόηση την οργή και τον θυμό των συμπολιτών μου. Πολύς λόγος, και ακόμη περισσότερες κραυγές σμίγουν στον αγέρα σε ρυθμό διαμαρτυρίας των αγανακτισμένων κατοίκων της Νέας Κίου… Η παραβατικότητα των Ρομά κορυφώνεται και οι αγαπημένοι μου συμπολίτες /τισσες δικαίως να έχουν λόγο ανησυχίας και να διαδηλώνουν με τον ένα ή με τον […]

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων

Αύριο Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου στο Ναύπλιο με τηλεδιάσκεψη (μέσω του e.presence.gov) για τη λήψη απόφασης επί των κάτωθι θεμάτων: ΘΕΜΑ 1ο Περί συζήτησης θέματος ρύπανσης αργολικού κόλπου με αστικά απόβλητα. ΘΕΜΑ 2ο Περί έγκρισης τροποποιημένης απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου (1) «Λειτουργία […]