18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ιταλία: 64χρονος προσποιήθηκε σε τσατ την γυναίκα με αποτέλεσμα την αυτοκτονία 24χρονου αλλά και του ιδίου μετά από τηλεοπτικό ρεπορτάζ

Πέρσι, στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, ο 24χρονος Ντανιέλε αυτοκτόνησε στο σπίτι του. Ένας νέος, εσωστρεφής άνδρας ο οποίος είχε ερωτευτεί ένα πολύ όμορφο κορίτσι που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο. Ή τουλάχιστον, έτσι πίστευε.

Μέσα σε περισσότερο από ένα χρόνο, ο Ντανιέλε αντάλλασε με μια νεαρή γυναίκα, ονόματι Ιρένε, τον Μπραήμ, αδελφό της Ιρένε, και την Κλάουντια, φίλη της Ιρένε, περίπου 8.000 μηνύματα. Χωρίς ποτέ να δει κανέναν από αυτούς από κοντά και ούτε μέσω βιντεοκλίσης – μόνο από φωτογραφίες. Σημειωτέον, οι φωτογραφίες της Ιρένε, η οποία υποτίθεται πως έπρεπε να είναι μια πανέμορφη γυναίκα, ήταν κλεμμένες από προφίλ γνωστού κοινωνικού δικτύου ενός μοντέλου από τη Ρώμη. Κάτι που κίνησε τις υποψίες του Ντανιέλε.

Τα δύο άλλα πρόσωπα, Μπραήμ και Κλάουντια, πίεσαν τον Ντανιέλε να συνεχίζει να προσπαθεί με την Ιρένε. Ο Ντανιέλε, ήδη κλονισμένος, άρχισε να κινεί υποψίες, και να έχει αυτοκτονικές τάσεις, κάτι που εξέφρασε στην Ιρένε, την οποία ήδη αποκαλούσε “έρωτα της ζωής” του και που έμπρακτα τον χειραγώγησε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συγκλονισμένος, ο Ντανιέλε έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ένας μυθομανής πίσω από τρία ανύπαρκτα άτομα

Κατόπιν έρευνας πρώτα των γονέων του Ντανιέλε και ύστερα της Αστυνομίας, βρέθηκαν συγκλονιστικές λεπτομέρειες. Ιρένε, Μπραήμ και Κλάουντια ήταν πάντα ο ίδιος άνθρωπος, Ρομπέρτο Ζακαρία, 64 ετών, ο οποίος είχε στήσει μια πολύπλοκη δομή ώστε να παραπλανήσει τον 24χρονο. Ο άνδρας ζούσε με την ηλικιωμένη μητέρα του σε μια μικρή πόλη κοντά στο σπίτι του Ντανιέλε, και είχε ξεκινήσει μια παράλληλη ζωή στο διαδίκτυο, όπου αφιέρωνε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κινώντας τα νήματα πολλαπλών προσωπικοτήτων.

Με την έρευνα της Αστυνομίας, ο Ζακαρία κατέληξε με πρόστιμο ύψους 825 ευρώ εφόσον δεν υπήρξε απάτη: δεν υπήρξε ποτέ αποδεδειγμένη απαίτηση χρημάτων, ενώ για το κακούργημα της υποκατάστασης προσώπου είχε εκδοθεί απόφαση ποινικής καταδίκης. Μάλιστα φαίνεται πως ο Ζακαρία είχε ξεκινήσει αυτό το ‘παιχνίδι’ και με άλλους νεαρούς άνδρες.

Απεγνωσμένοι, οι γονείς του Ντανιέλε μίλησαν στην γνωστή εκπομπή Le Iene, της οποίας ο δημοσιογράφος πήγε να βρει τον Ζακαρία. Στο ρεπορτάζ, το οποίο μεταδόθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, ο άνδρας εμφανίστηκε ενοχλημένος από την παρουσία της κάμερας, αντέδρασε βίαια, μάλιστα θέτοντας σε κίνδυνο τραυματισμού και την ηλικιωμένη μητέρα του την οποία μετέφερε με αναπηρικό αμαξίδιο. Κάποια στιγμή, προς το τέλος του ρεπορτάζ, ο άνδρας είπε πως “ήταν ένα αστείο” και πως “αν (ο 24χρονος) είχε προβλήματα, δεν είναι πρόβλημά μου”.

Τραγωδία μέσα στην τραγωδία

Την Κυριακή το πρωί ο Ζακαρία βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, έδωσε τέλος στη ζωή του. Απ’ότι προκύπτει από τα Ιταλικά ΜΜΕ, σε μια πόλη περίπου 13.000 κατοίκων όπως τη Φορλιμπόπολι, και παρόλο την ψηφιακή κάλυψη προσώπου από την εκπομπή, ο κόσμος φαίνεται να αναγνώρισε τον άνδρα, αφού στην πόλη εμφανίστηκαν απειλητικές αφίσες εναντίον του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Ζακαρία είχε στείλει προειδοποίηση στην εκπομπή να μην παίξει το ρεπορτάζ, και τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου έπρεπε να μηνύσει την εκπομπή γιατί του είχε κάνει “το βίο αβίωτο”. Όμως δεν άντεξε και πέθανε πριν την μήνυση.

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

 

Περισσότερα Άρθρα

Στο Κουρτάκι άναψαν το χριστουγεννιάτικο δένδρο

“Μύρισε” Χριστούγεννα στο Κουρτάκι όπου μικροί και μεγάλοι με ιδιαίτερο κέφι στόλισαν και φέτος το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Παρόντες στην πολύ όμορφη εκδήλωση ήταν οι αντιδήμαρχοι  του Δήμου Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Κρίγγος και Παναγιώτης Σκούφης, η πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, και η πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Ήρας Λίτσα Μητσάκου.

Κλαίει ο πλανήτης με την καταστροφή από τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων

Παγκόσμια θλίψη για τις πληγές που άφησε σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς η φωτιά και ένα από τα σύμβολα του Παρισιού και της Γαλλίας, την Παναγία των Παρισίων, προκαλούν οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Όχι μόνο η Γαλλία και η Ευρώπη, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης παρακολούθησε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των […]