19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Να μείνουν κλειστά τα καταστήματα αύριο Κυριακή 6 Νοεμβρίου προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Άργους σχετικά με την με την τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, αναφέρει στην ανακοίνωσή που εξέδωσε:

“Ο ΕΕΣ Άργους προτείνει να μείνουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, αφενός γιατί έχει πάρει απόφαση να μένουν κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές ως μη προσοδοφόρες και αφετέρου πόσο μάλλον τώρα, αφού αυτό το άνοιγμα είναι άνευ σημασίας από την στιγμή που καταργήθηκαν και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Η εκ του πονηρού απόφαση σε μια νύχτα, άνευ διαβούλευσης, για το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων μας αφήνει αδιάφορους.

Εμμένουμε σταθεροί στην απόφασή μας να διασφαλίσουμε την Κυριακάτικη αργία.”

Να θυμίσου με ότι ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου  (Ο.Ε.ΕΣ.Π.)

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) σας ενημερώνει σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (άρθρο 6 του νόμου 4965/2022 (ΦΕΚ 162Α’), που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Η Ομοσπονδία μας είναι ενάντια σε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης γιατί στην αρχή της εβδομάδας με νόμο του κράτους καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αλλά και οι Κυριακές που συνόδευαν αυτές, καθώς αποδείχθηκε ότι δεν είχαν κανένα όφελος για τον επιχειρηματία αλλά και για τον καταναλωτή.

Προτρέπουμε λοιπόν τους εμπορικούς συλλόγους – μέλη μας να αποφασίσουν να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Δεν είναι δυνατόν να παίξουμε το παιχνίδι των αλυσίδων και των πολυεθνικών. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή αφού πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες.

Έχουν γίνει αμέτρητοι αγώνες για τη διατήρηση της Κυριακάτικης αργίας. Για το λόγο αυτό, η Ομοσπονδία μας για ακόμα μια φορά απαιτεί συνταγματική κατοχύρωση των 3 Κυριακών το χρόνο. Εφιστούμε την προσοχή των εμπορικών επιχειρήσεων, διευκρινίζοντας ότι η λειτουργία είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.

Περισσότερα Άρθρα

Επιστρέφουν στις τάξεις και οι μαθητές Γυμνασίων και όλων των τύπων Λυκείων

Με τα κρούσματα για πολλοστή μέρα να έχουν μειωθεί και τα επιδημιολογικά δεδομένα να το επιτρέπουν οι ειδικοί έτσι όπως έχει αποφασιστεί εισηγούνται κάθε Παρασκευή πως θα φτάσουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα. Σήμερα θα μάθουμε πως θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια αλλά και τι θα γίνει με το κυνήγι και το ψάρεμα αφού όπως μάθαμε […]

Ας μην κρίνουμε τον τρόπο των άλλων…

Ζητάμε από τους άλλους να έχουν τη συμπεριφορά που εμείς θα θέλαμε να έχουν. Τους κρίνουμε με τα δικά μας μέτρα και τους καταδικάζουμε όταν με κάτι που είπαν, με τον τρόπο που το είπαν ή τη στιγμή που το είπαν μας ενόχλησαν ή μας στεναχώρησαν. Ωστόσο, ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του συμπεριφορά […]