17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδας στη Ν.Κίο

Η Νέα Κίος υποδέχθηκε το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, με κάθε λαμπρότητα την ιστορική εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που διασώθηκε από την Κίο της Μικράς Ασίας.

Η εικόνα η οποία αγιογραφήθηκε το 1920 στο Άγιο Όρος, διασώθηκε από άνδρες του αντιτορπιλικού «Πάνθηρ» τον Αύγουστο του 1922 και φυλασσόταν μέχρι σήμερα, ως λάφυρο πολέµου, στη Σχολή Ναυτικών ∆οκίµων.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του αντιναυάρχου ε.α. Παναγιώτη Λίτσα, της Επιτροπής Μνήµης Νέας Κίου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Θεομάνας, η εικόνα επέστρεψε μετά από 100 χρόνια στο “σπίτι” της.

Σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 στον Ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο εφημέριος του Ιερού ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος ευχαρίστησε τον πρώην δήμαρχο της Νέας Κίου Γεώργιο Μανινή, καθώς και τον συντοπίτη μας, Αντιναύαρχο ε.α. Παναγιώτη Λίτσα, για τις συντονισμένες ενέργειες τους ώστε να βρεθεί και να επιστρέψει η Ιερή εικόνα.

Κατόπιν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου, δώρισαν μία εικόνα των Αγίων της Κίου από την Μικρά Ασία και διάφορα αναμνηστικά στον Αντιναύαρχο ε.α. Παναγιώτη Λίτσα.

Περισσότερα Άρθρα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Καθυστέρηση χωρίς τέλος στην ολοκλήρωση του έργου μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια – Μπόρσια»

Σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς σχετικά με το πρόβλημα έλλειψης νερού άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των περιοχών Μοναστηράκι – Μυκήνες – Φίχτια – Μπόρσια και Κουτσοπόδι,  το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών αναφέρει τα εξής: «Το υποέργο «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ […]

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους – Μυκηνών για το θάνατο της συνταξιούχου δασκάλας Αικατερίνης Μερτζάνη-Φωτοπούλου

 Το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου  Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους – Μυκηνών εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στα μέλη της  οικογένειας της εκλιπούσης συναδέλφου – μέλους του Συλλόγου μας Μερτζάνη – Φωτοπούλου Αικατερίνης (συνταξιούχου δασκάλας). Η μνήμη της να τους χαρίζει υγεία, μακροζωία και ποιότητα ζωής.           Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί […]