15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο θρύλος του rock n’ roll Jerry Lee Lewis πέθανε σε ηλικία 87 ετών

Ο τραγουδιστής των GREAT Balls of Fire, Jerry Lee Lewis πέθανε σε ηλικία 87 ετών στο σπίτι του στο Μέμφις του Τενεσί.

Ως ένας από τους πρώτους μουσικούς του rock n’ roll, ο Jerry Lee έγινε διάσημος με την πρώτη του μεγάλη επιτυχία, Whole Lotta Shaken’ Goin’ On, το 1957.

Κέρδισε το παρατσούκλι “The Killer” για την ικανότητά του να βγάζει «νοκ άουτ» το κοινό και μάλιστα ως κλείσιμο σε μία συναυλία του, έβαλε φωτιά στο πιάνο του.

Γεννημένος στο Ferriday της Λουιζιάνα, ο Jerry Lee έμαθε μόνος του να παίζει πιάνο σε ηλικία εννέα ετών.

Ο πατέρας του υποθήκευσε την οικογενειακή φάρμα για να αγοράσει στον Jerry Lee το πρώτο του πιάνο και όταν ήταν 14 ετών, είχε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε μια τοπική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Ο Jerry Lee θα παράτησε το σχολείο για να επικεντρωθεί στη μουσική, υπέγραψε συμβόλαιο με τα Sun Studios το 1956 στο Μέμφις και θα έπαιξε με τον Elvis Presley και τον Johnny Cash πριν κυκλοφορήσει το πρώτο του single.

Πηγή: The Sun

Περισσότερα Άρθρα

Euroleague: Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός πέρασε με νίκη από τη Βαλένθια

Ένας κυρίαρχος Ολυμπιακός σε όλους τους τομείς, έκανε το καλύτερο αμυντικό παιχνίδι του στη Euroleague φέτος για τα πρώτα 3 δεκάλεπτα και παρά την κακή 4η περίοδο νίκησε με 79-88 τη Βαλένθια, στην Ισπανία, για την 32η αγωνιστική της Euroleague. Μια νίκη, όμως δίχως βαθμολογική αξία, απόρροια απλώς και μόνο του καλώς εννοούμενου εγωισμού των […]

Πάτρα: Νεκρό βρέφος 32 ημερών από καρδιακή ανακοπή

Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή της Βόνιτσας, όπου ένα βρέφος μόλις 32 ημερών υπέστη καρδιακή ανακοπή. Αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου εκεί όπου οι γιατροί κατάφεραν να κάνουν ανάταξη στο παιδί και να το σταθεροποιήσουν. Αφού διασωληνώθηκε, με την συνοδεία αναισθησιολόγου, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών […]