fbpx
24 °C Argos, GR
1 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Η ασυδοσία στον τομέα της ενέργειας συνεχίζεται με την ανοχή της κυβέρνησης»

Σημεία ομιλίας του βουλευτή Ν. Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/944 της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

«Η ασυδοσία στον τομέα της ενέργειας συνεχίζεται με την ανοχή της κυβέρνησης»

  • Χρειάστηκε να περάσουν 2 ολόκληρα χρόνια για να έρθει το παρόν σχέδιο νόμου στη Βουλή. Η ψήφιση σήμερα του νομοσχεδίου συνιστά «δώρο – άδωρο» για τους καταναλωτές καθώς η εφαρμογή της θα καθυστερήσει τουλάχιστον άλλο ένα χρόνο ώστε να εκδοθούν οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα οι προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Δευτερευόντως, περιέχει διευθετήσεις επιμέρους θεμάτων, κάποιες από τις οποίες είναι σε θετική κατεύθυνση και κάποιες άλλες αμφιλεγόμενες καθώς υποκρύπτουν γενναιόδωρες εξυπηρετήσεις ιδιωτικών συμφερόντων.
  • Από ανοχή στην ασυδοσία των ιδιωτικών συμφερόντων, εξυπηρετήσεις ημετέρων επιχειρηματιών και πελατειακές αντιλήψεις στην άσκηση εξουσίας γνωρίζει καλά η παράταξή σας. Άλλωστε χωρίς καμία ηθική αναστολή επιτρέπετε μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης και του κόμματός σας απευθείας αναθέσεις και εξυπηρέτηση funds και τραπεζών που οδηγούν τους δανειολήπτες σε απελπισία και σε ανυπέρβλητα αδιέξοδα.
  • Η απομάκρυνση βουλευτή από την κοινοβουλευτική σας ομάδα ρίχνει στάχτη στα μάτια καθώς την ίδια ώρα η κυβέρνηση αφήνει νομικά απροστάτευτη την πρώτη κατοικία – όπως ακριβώς αφήνει προκλητικά απροστάτευτους τους πολίτες και στην ενεργειακή κρίση.
  • Δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός για την προστασία του καταναλωτή, των ευάλωτων ομάδων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των ανέργων, δεν λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός και τα καρτέλ ανθούν με την ανοχή της κυβέρνησης.
  • Απέναντι στην κατάσταση αυτή, η κυβέρνηση σας δεν έχει κανένα σχέδιο, καμία πρόταση πέρα από επιδοτήσεις, που στην τελική αποβαίνουν μόνο υπέρ των προμηθευτών ενέργειας.
  • Ποια είναι η απάντησή σας στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ενεργειακή δημοκρατία, τις ενεργειακές κοινότητες, την παράταση στα προγράμματα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, την ενθάρρυνση των ΑΠΕ και του μηχανισμού net metering, για τη διαφάνεια στα τιμολόγια ρεύματος, για το πλαφόν στη λιανική τιμή, τη μείωση των φόρων στα καύσιμα, τη μείωση του ΦΠΑ και πραγματικούς ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας που μπορούν να μειώσουν ουσιαστικά  το κόστος της ενέργειας για τους πολίτες;
  • Με την ολιγωρία σας και την πρόχειρη νομοθέτησή σας δεν αλλάζετε στην πραγματικότητα τίποτα προς όφελος των πολιτών.

 

Περισσότερα Άρθρα

Νέο κρούσμα κλοπής με μανουάλια από εκκλησία

Ακόμα ένα κρούσμα κλοπής σημειώθηκε σήμερα Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στην Εκκλησία των Αγίων Νικοδήμου και Λαζάρου στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αγίας Τριάδας (Μέρμπακα) του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα. Οι δράστες εισήλθαν νυχτερινές ώρες στο κοιμητηριακό ναό των Αγίων Νικοδήμου και Λαζάρου και “σήκωσαν” όλα τα μανουάλια και οτιδήποτε χάλκινο υπήρχε στον ναό. Να τονίσουμε πως […]

Ποιούς ευχαριστεί το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, για την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης, για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του κτιρίου του Συσσιτίου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Η ενέργεια αυτή του κ. Νίκα, δείχνει την ευαισθησία του,  για τους συμπολίτες μας ,που στερούνται βασικών […]