13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: Ένας χρόνος χωρίς τη Φώφη Γεννηματά…

Πέρασε ένας χρόνος από το σοκ που προκάλεσε στο Πανελλήνιο ο άδικος και πρόωρος χαμός μίας γυναίκας που της έμελλε να αναλάβει, θέλοντας και μη, ευθύνες δυσβάσταχτες σε όλα τα μέτωπα. Κατόρθωσε να ανταπεξέλθει με επιτυχία, με ανθρωπιά και με αξιοπρέπεια και να αφήσει το θετικό, ζεστό και μαχητικό αποτύπωμα της στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ήταν εκείνη η δύναμη που το κράτησε ενωμένο, σφίγγοντας τα δόντια και τη γροθιά προς όλους όσους το ήθελαν αδύναμο, διαιρεμένο και ισχνό. Το άφησε ενωμένο και δυνατό και κυρίως έτοιμο για αναλάβει ακόμα πιο ισχυρό ρόλο μέσα τη δημοκρατία μας, όπως η πολιτική παράδοση του επιτάσσει: να υπερασπιστεί τον αδύναμο, τον ανίσχυρο, τον καθημερινό άνθρωπο της βιοπάλης, τον αγρότη, τον ηλικιωμένο, το νέο που επιζητά μία πολιτεία που να υπηρετεί την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την εργασία, την πραγματική κοινωνική πρόνοια δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του.

Η Φώφη υπηρέτησε με πείσμα τις ιδέες της. Κανείς δεν ξεχνάει ότι υπερασπίστηκε το ΕΣΥ στα δύσκολα και βρέθηκε κοντά στους υγειονομικούς, παρά τον δύσκολο προσωπικό αγώνα που έδινε. Σε όλες τις πρωτοβουλίες της είχε κοινωνικό πρόσημο και ποτέ δεν στοιχήθηκε δίπλα σε συμφέροντα.

Με λίγα λόγια, η Φώφη μας έδωσε το στίγμα του πως πραγματικά πρέπει να είναι ένας πολιτικός. Και της το χρωστάμε.

Περισσότερα Άρθρα

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρώτη αρωγή για τους πυρόπληκτους

Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του φετινού Ιουλίου, με την άμεση τροποποίηση των σχετικών κοινών υπουργικών αποφάσεων, ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής. Ειδικότερα, παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων της πρώτης αρωγής για τους πληγέντες […]

Εργασίες καθαριότητας στο δήμο Επιδαύρου

Με πολύ δουλειά και βοήθεια από τους εργαζόμενους και τους αιρετούς, καθώς ακόμα δεν έχουν ακόμα έρθει οι εργάτες του κοινωφελούς προγράμματος, συνεχίζουμε κάθε μέρα να φροντίζουμε το Δήμο μας με όσα μέσα διαθέτουμε. Υ.γ.1 ξεκινήσαμε πιλοτικά και το κάδο-πλυντήριο. Επειδή οι κάδοι δεν είχαν ποτέ πλυθεί πάλι, με λίγο υπομονή και 2-3 πλυσίματα, θα […]